Ebédbefizetés

A következő napi ebéd lemondását reggel 8-10-ig a Polgármesteri Hivatalban, a 06-20-9125070-es telefonszámon vagy a email címen tudják megtenni.

Pomáz Város Önkormányzata,
Étkezési alszámla:
10403057-50485456-57481606
Számlavezető bank: K&H Bank

Az átutalás közleményében kérjük feltüntetni az aktuális havi kiállított számla azonosítóját, a gyermek nevét, osztályát és az iskola nevét rövidítve.

Sashegyi Sándor Alapítvány
Adószám: 19180818-1-13
Köszönjük adója 1%-át!

Vissza a 2018-as archívumra...

Rajz- és képzőművészeti kiállítás

„Álmodtad és tudtad, hogy él,
különb madár a többinél:
elorzott minden drága színt,
smaragdot, türkizt és rubint…”

Áprily Lajos: A ragyogó madár

A Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Ragyogó madár” címen gyermek képzőművészeti pályázatot hirdetett általános iskolai tanulók részére, melyre lelkesen készültek kis diákjaink két korcsoportban is.

A gyerekek feladata fent idézett vers illusztrációja volt, A3-as méretben, szabadon választható technikával. Megmozgatta fantáziájukat a nagyméretű felület is, és a változatos technikák lehetősége. Készültek alkotások porpasztellel, olajpasztellel, levélkollázzsal, aquarellel, tűfilccel, viaszkaparással és még sok más vegyes technikával.

Nemcsak a kistérségből, hanem neves budapesti iskolákból is küldtek be rajzokat, mintegy 350 pályamű érkezett 6 település 9 iskolájából a versenyre.

A független zsűrizésre a Dunakanyarban élő Wegroszta Gyula festőművész-restaurátort, és feleségét, Szőnyi Zsuzsanna szobrászművész- restaurátort kérték fel.

A zsűri minden kategóriában egy első, második és harmadik helyezettet, illetve egy különdíjast jutalmazott.

Az 1-2. osztályos kategóriában mi hoztuk el az első és a második díjat is.
1. helyezést ért el: Varga Fruzsina 2.a osztályos tanulónk.
2. helyezést ért el: Vörös Veronika szintén a 2.a osztályból.
További 44 kisdiákunk munkája került ott, Visegrádon a Magyar László Sportcsarnokban kiállításra.

Színvonalas munkájukért emléklapot kaptak az 1.c, 2.a, 3.a és a 4.b osztályos diákok és a rajzszakkörös tanulók.

Gratulálunk Nekik!

Hlavacska Orsolya/ tanítónő, rajz tanár

Adventi készülődés

Az adventi időszakban a Sashegyiben is elindult a közös készülődés. Mi is meggyújtottuk minden héten a soron következő adventi gyertyát. A gyerekek már előre készültek a alkalomakra. Az első gyertyát egy alsós kisfiú, a legutolsó gyertyát egy középiskolás nagyfiú gyújthatta meg, és közben énekeltük: Mennyből az angyal, Kiskarácsony, nagykarácsony, Betlehem, Betlehem, Ó, gyönyörű szép… Megható volt látni, ahogy kicsik és nagyok lelkesen várták a gyertyagyújtást hétről hétre. Majd utolsó héten feldíszítettük a sasis karácsonyfát is, melyet idén a 4.b osztály varázsolta elénk. Mindenkinek kívánunk Áldott Karácsonyi ünnepeket és Békés, Boldog Új Esztendőt!

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Szalagavató, 2017/2018

Iskolánk 2017/2018-as Szalagavató Ünnepségét 2017. december 24-én rendeztük meg. helyszín a szentendrei PMK volt. Hosszas készülődés előzi meg ezt az alkalmat, mely minden végzős diák számára meghatározó esemény. A diákok szeptembertől megkezdik a felkészülést, hiszen két táncot is előadnak ezen az eseményen. Az osztálytáncot különlegessé tette, hogy maga az osztályfőnök, Varga Nimród Attila tanár úr is aktívan részt vett benne. A keringő igazi báli hangulatot varázsolt a nézők közé. Minden szembe könny szökött a gyönyörű ruhákba öltözött lányok és az elegáns fiúk tánca láttán. A Szalagavató ünnepség mindenkori szervezői a 11 évfolyam tanulói. Köszönjük nekik az idei szép műsort és szervezést. A 12-es diákjainknak eredményekben gazdag érettségit kívánunk, és sikeres felvételit!

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

ORSZÁGOS ANGOL NYELVI VERSENY

Iskolánk benevezett a versenybe, az angol nyelvi "haladó” csoportokból 13 diák indult. 9 továbbjutott az iskolai fordulón a területi versenyre. Az elérhető maximális pontszám 100 pont volt.

7. osztály

 • Mármarosi Gergő 7.a osztály: 68 pont
 • Németh Réka 7.a osztály: 70.5 pont
 • Szappanos Lili 7.a osztály: 73.5 pont
 • Szappanos Anett 7.a osztály: 74 pont
 • Hanusz Kristóf 7.b osztály: 77 pont

8. osztály

 • Kóczián Gergő 8.b osztály: 77.5 pont
 • Ignáth Lili 8.b osztály: 80 pont
 • Antalffy Balázs 8.b osztály: 80 pont
 • Sohajda Viktor 8.a osztály: 85 pont

A csoportok tanára és a verseny felkészítője: Rácz Istvánné

Adventi vásár (képek)

Fantasztikus hangulatban telt az idei adventi vásár iskolánkban. Kicsik és nagyok kínálták portékáikat a kedves érdeklődőknek. Már pedig érdeklődő akadt jócskán. Iskolánk tornaterme valóságos piaccá változott. Fergeteges adventi vásár hangulat uralkodott 2 órán keresztül. A gyerekek, szüleik és a pedagógusok is élvezték a vidám forgatagot, ahol egyebek között karácsonyi díszeket, rénszarvas díszeket, karácsonyi angyalkát, szaloncukrot, karácsonyi ajtódíszeket lehetett kapni. A hagyományosnak mondható adventi vásárunk idén is sok örömöt és jó hangulatot adott sokunk számára.

További képek itt.

Tájékoztatás

Előzetesen hetekkel ezelőtt tájékoztattuk a szülőket, hogy változik az étkezési rendszer befizetési oldala. Készpénzesről csekkesre, az utalási lehetőség változatlan. Jeleztük, hogy 2018. január hónapra, úgy lehet ebédet rendelni, hogy megteszik a nyilatkozatot melyik fizetési formát választják a továbbiakban.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy számos szülő nem tett eleget ezen felhívásnak, ezért gyermekeiknek nem áll módunkban január hónap első napjától étkezést rendelni. Ismételten tájékoztatjuk a szülőket, hogy programváltás miatt pótbefizetés készpénzesen nem lehetséges. Amennyiben a szülő első tanítási napot követően kíván gyermeke számára étkezést rendelni, úgy a Hivatal teljes nyitvatartási idejébe megteheti, viszont számlát kell kiállítani, ezt követően lehet csekket kiállítani, melyet a postai befizetést követően vissza kell hozni a Hivatalba és következő naptól tud étkezni gyermekük.

Kérjük, vegyék figyelemben a fentieket mivel az esetleg hosszadalmas időt vesz igénybe. Decemberben csak 12-ig lehet fentiek szerint pótbefizetést teljesíteni.

Együttműködésüket előre is köszönjük.


Pomáz, 2017.12.07.
Pomázi Polgármesteri Hivatal
Szabóné dr. Bartholomaei Krisztina
Jegyző

Manu-Art, első helyezés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Balesetmegelőzési Csoportja 2017. november 16-án rendezte meg a XXII. „Úton – Útfélen” elnevezésű közlekedési és balesetmegelőzési témájú bábversenyét. A vidám hangulatú versenynek idén is a Rendőrségi Igazgatási Központ auditóriuma adott helyszínt, amelyre 6 iskolás és 5 óvodás bábcsoport adta be nevezését. A rendezvényt a házigazda Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetóje, Dr. Mihály István rendőr dandártábornok nyitotta meg. A Sashegyi Iskola 1.a osztályos gyermekei játékos formában ismerkedtek meg a közlekedés szabályaival, melyek elsajátítása már kisgyermekkorban igen fontos, hiszen életük folyamán állandóan közlekednek, gyalogosan, kerékpárral vagy utasként részt vesznek a közúti forgalomban. Szutyejev: Három kiscica c. meséjét Bernárd Emese tanítónő írta át. Az iskolás bábcsoportok közül az első helyezett lett iskolánk Manu-Art bábcsoportja. Külön díjat kapott a mese főszereplőjét alakító Győrváry Ádám. Osztálykirándulást is nyert a bábcsoport, mellyel ellátogathatunk a Hunaroringen található Miniring tanpályára.

A bábcsoport tagjai: Győrváry Ádám, Hajducsi Levente, Márton Hunor, Németh Janka, Szetmiklóssy Veronika, Varga-Király Emília

A bábcsoport vezetője: Madár Péterné

Madár Péterné

Családi táncház

Pomáz mindig is büszke volt arra, hogy a településen sok nemzetiség él együtt békében, szeretetben és kulturális sokszínűségben. Férjemmel együtt hagyományéltető, művészembereknek vagyunk a polgári foglalkozásunk mellett. Éppen ezért évek óta terveztük, hogy saját településünkön, ahol élünk alkossunk valami maradandót. Így jött az ötlet, hogy népzenészek lévén táncházat indítsunk, valamint táncegyüttest alapítsunk. Összeismerkedve Gyémánt-Csontos Líviával és Gyémánt Ádám néptáncosokkal kiderült, hogy hasonló ötleteik vannak, így rögtön el is indult a közös tervezgetés, majd 2016. szeptemberében megalapítottuk a Kevély táncegyüttest. Az együttes névadója férjem, Nagy Koppány, az együttes vezetője jómagam vagyok, és a két művészeti vezetők pedig Livi és Ádám. Már az első tanévben is sokan jelentkeztek, de idén, azaz a 2017/2018-as tanévben már 70 táncos lábú tagja van a Kevély táncegyüttesnek. November 12-n vasárnap megrendeztük Márton napi első családi táncházunkat, mely hatalmas sikerrel zárult. Volt élő népzene, kézműves, daltanítás, büfé és persze tánc, tánc, tánc…

Nagy Koppány Lászlóné, együttesvezető

A Sashegyi nappalija

A sashegyis szülők nem ismernek lehetetlent, de írhatnám azt is, hogy szuper kreatívak. Ugyanis nemrég az egyik nyolcadikos diákunk anyukája megkeresett azzal az ötletével, hogyha mi is nyitottak lennénk rá, akkor ő az iskola egyik szegletében kialakítana a diákok számára egy kis nappalait. Mivel nyitott vagyok minden újításra és szépítésre, nem volt kérdés, hogy én ezt támogatom-e. Miután a szülővel megbeszéltünk minden ehhez kapcsolódó kérdést, már neki is látott. Napokon belül elkészült a Sashegyi nappalija, melyet a képeken is láthatnak. A csocsóasztal most már nem árválkodik, hiszen egy nappali veszi körül. A felsős és középiskolás diákjaink nem hittek a szemüknek, majd végül gyorsan birtokba vették. Nagyon tetszik nekik, rendkívül hálásak és nagyon köszönik ennek az anyukának, hogy ilyen figyelmes volt feléjük. Mi is nagyon köszönjük, hogy időt, energiát nem sajnálva megszépítette a második emeleti folyosó egyik részét.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Galéria

Régi álmunk vált valóra. Ugyanis régóta szerettük volna méltó körülmények között, és kiemelt helyen bemutatni diákjaink legszebb alkotásait. A felületet tavaly kijelöltük, ami a földszinti folyosó egyik falrésze. Ez sokak számára elérhető, diákok és szülők részére egyaránt. Kitaláltuk, hogy a folyosógalériánknak készüljön felirat is, mely végül agyagból valósult meg. Nem rég Petrás Alina kerámiaművész anyukánk mázazta a felirat betűit, melyek csodaszépek lettek. Ezúton is köszönjük neki, hogy egy életen át dísze lesz intézményünknek ez a szép felirat, és ilyen módon itt hagyja nekünk kéznyomát. A felirat már a helyén díszeleg, melyet a fotón kívül élőben is érdemes megtekinteni a diákok munkáival együtt.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Szépül az udvar

Folytatjuk iskolánk szépítését, mely nagy munka már tavaly elkezdődött. Első állomása az új játszótér megépítése volt, mely a Sashegyi Iskola hátsó udvarán az alsós gyermekek számára készült. Jelenleg az első udvar áll a fókuszban, ahol ezekben a napokban kertészeti munkálatok folynak. Készül az iskola saját parkja, mely régi pompájában, mégis megújult formában várja majd diákjait, pedagógusait és a kedves szülőket. Számos tervünk van még, de az a jövő meglepetése. Ami a legfrissebb része az udvarnak, a megújult dísz kút. Ilyen volt, ilyen lett…

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a készpénzes befizetés az iskolában megszűnik. 2017. decembertől az iskolai étkezési díj, számla alapján csekkes befizetéssel fog történik.

Azoknak a szülőknek, akik készpénzes fizetési forma alapján fizettek, szülői nyilatkozatot kell tenniük. A szülői nyilatkozat kérhető Pomázi Polgármesteri Hivatalnál Kuruczné Binder Ildikótól és letölthető a www.pomaz.hu honlapról is. (Pomázi Polgármesteri Hivatal fül alatt – gyermekétkeztetés ikon)

A kitöltött nyilatkozatot legkésőbb november 30.-ig kérjük visszajuttatni elektronikusan a email címre vagy személyesen Pomázi Polgármesteri Hivatal pénzügyi csoportjához. A később beérkezett nyilatkozatokat csak a januári díjbefizetésnél tudjuk figyelembe venni. Aki nem tesz nyilatkozatot 11.30.-ig, annak gyermeke nem részesülhet étkezésben.

A csekkel fizetendő étkezési térítési díjról szóló számla és csekk a gyermeke részére az iskolában átadásra kerül, minden hónap 20. napjáig. A befizetési határidőt az aktuális számla tartalmazza.

Kérjük, legyen figyelemmel a határidő pontos betartására!

Fontos!

Minden esetben a számla pontos összegét kell a csekkre írni!
A számla kiállításával egyidejűleg a havi étkezés megrendelése megtörténik. Amennyiben adott hónap 20. napjáig nem érkezik lemondási igény, a kiállított számlát ki kell egyenlíteni!!!

Információ: Kuruczné Binder Ildikó
Email:
Tel: 06-20-912-5070

Közreműködésüket előre is köszönjük: Pomáz Város Önkormányzata és Pomázi Polgármesteri Hivatal

Nyílt nap, November 22-23

4.a
 Nov. 22Nov. 23
1.matematika
Bernárd Emese
olvasás
Bernárd Emese
2.olvasás
Bernárd Emese
matematika
Bernárd Emese
3.angol
Kovács Ágnes
angol
Kovács Ágnes

4.b
 Nov. 22Nov. 23
1.testnevelés
Hardi Péterné
matematika
Hardi Péterné
2.nyelvtan
Hardi Péterné
környezetismeret
Csongrádi Luca

A felső tagozatos nyílt napi órarend itt tekinthető meg.

SZÜLŐKLUB III., Felzárkózunk Alapítvány

NOVEMBER 29-én 17.30-19.00-ig

Rendhagyó módon a helyszín a Sashegyi Iskola lesz!

A TÉMA: KAMASZKOR, FÜGGŐSÉGEK

 • Serdül a gyermekem!
 • Nekem nem voltak ilyen problémáim!
 • Máshogy kell manapság a kamaszgyerekkel bánni?
 • Nem tanul (eleget)...és rendetlen is.
 • Baj, ha egész nap a gép előtt ül?
 • Hogyan segíthetem a társak között?
 • Hogyan vegyem észre, ha baj van? Mik az intő jelek?
 • Függőségek.

Keressük együtt a válaszokat ezekre a kérdésekre!

Meghívott szakember: Czike Zsuzsa pszichológus
Interaktív témafeldolgozás

Támogatta: Vicsi László Polgármester Úr
Szeretettel várunk mindenkit, akit a téma érdekel, vagy érint!

EMMI sulifutam

Időpont: 2017.10.14
Fussatok a suliért!

Jelentkezési lapok az osztálytermek ajtaján
Jelentkezési határidő: 2017 október 5.

Ferencsik Rita
Makár Gábor

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdődő tanévtől már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák első évfolyamán tanuló diáknak.

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a gyermeke számára megrendelt tankönyveket az iskolába a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO), 2017. augusztus 31-ig kiszállítja.

További tankönyvigény esetén az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2017. szeptember 25–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán van lehetőség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2018. április 30-ig.

Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Fizetős diákok (a középiskolák 2., 3. és 4.-ik évfolyamán ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok):

A tankönyvek kiszállítását és a szállított mennyiség iskola általi visszaigazolását követően történik a számlázás (fizetős diákok esetén), illetve a számla postázása. Minden esetben a kiszállított tankönyvmennyiség alapján számlázunk. Ezért azon iskolák esetén, ahová a tankönyvek kiszállítására augusztus 23-a után kerül sor, a fizetős diákok számlája várhatóan szeptember 1-e után érkezik meg az az iskolákba. A számlák megérkezését követően azokat a szülők/ gondviselők/ diákok az iskolától utólag, a tankönyvek átvételét követően fogják megkapni.

Azon fizetős tanulók részére, ahol a szülő jelezte az elektronikus számla igényét, nem küldünk papír alapú számlát. A tankönyvrendelési felületen az online fizetés ténye látható a tankönyvfelelős számára, aki ez alapján meg tud arról bizonyosodni, hogy kiegyenlítették adott diák tankönyveinek ellenértékét.

A befizetések határideje: 2017. szeptember 15.

A szülői felületen történő fizetés mellett lehetőség van banki átutalással is kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét a számlán található KELLO bankszámlaszámra 64400068-30107825-11100049. Kérjük, ebben az esetben az utalás „közleményében” feltétlenül szíveskedjenek megadni a kifizetendő számla számát és a diák nevét vagy oktatási azonosítóját. Fizethetnek továbbá a postahivatalokban, míg a kijelölt 200 postán iskolakezdési utalvánnyal is kiegyenlíthető a számla. A postahivatalok listája elérhető a kello.hu/diakokesszulok menüben.

A fizetős diákok esetén az iskolakezdés időszakában átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülőnek 2017. szeptember 15-ig rendeléstől való elállási jogot biztosít a KELLO, az adott évi rendelése erejéig. Ebben az esetben a tankönyveket sértetlen állapotban, a KELLO-hoz kell visszaküldeni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Üllő) Budaörs, OLK 1000. Az így postázott tankönyveket ellenőrizzük, visszaküldésük jogosságát kivizsgáljuk. Abban az esetben, ha nem indokolt a visszáruzás a szülő részéről (pl.: nincs iskolaváltás, osztályismétlés, költözés stb.; a tankönyvek nem a 2017/2018-as tanévre lettek megrendelve; kifogásolható a minőségük, pl.: pecsétesek, szakadtak, stb.) a KELLO nem visszáruzza a tankönyveket.

Megértésüket, segítő együttműködésüket megköszönve,

Üdvözlettel:

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy osztályozóvizsga, javítóvizsga

2017. augusztus 29. (kedd) 8 órakor

lesz.

Kérjük, hogy a vizsga előtti egyeztetés, korrepetálás érdekében gyermeke 2017. augusztus 24-én (csütörtök) 11 órakor jelenjenek meg az iskolában.

A tanuló vizsgán való megjelenéséről gondoskodni szíveskedjenek, valamint kérjük, hogy gyermeke az év végi bizonyítványát hozza magával.

Étkezéssel kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők, és Támogatóink!

2016-ban rekordösszegű támogatás érkezett adójuk 1%-ából, 770 015 Ft.

Ezt a támogatást teljes egészében a játszótér építésére fordítottuk, amellyel a hátsó udvar átépítését tettük lehetővé. Ez a tér most már kifogástalan állapotban fogadja az alsós kisdiákokat.

Az udvaron külső, fedett foglalkoztató, kemence, játszótér nyújt önfeledt kikapcsolódást.

Köszönjük a felajánlását és számítunk a további támogatásra is!

Kapin Györgyné, a Sashegyi Sándor Alapítvány elnöke
2017. június 19.

!!!VAKÁCIÓ!!!

Élményekben gazdag nyári szünetet kívánunk minden kedves diákunknak, szülőnek és kollégának!

A 2017/2018-as tanévnyitó ünnepség 2017. szeptember 1-jén 8:00-kor lesz!

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Idegen nyelvi mérés 2017.

Az eredmények itt találhatók

FELHÍVÁS! FOGJUNK ÖSSZE!

A Pomázi Gyermekjóléti Szolgálat tartós élelmiszer adomány gyűjtésébe kezdett. Az adományokat pomázi rászoruló családok között fogják szétosztani.

Iskolánk két osztálya a 2.c. és a 3.a. osztály elsőként állt e nemes ügy mellé, köszönet érte a két osztályfőnöknek, valamint természetesen a szülőknek, akik több zacskónyi tartós élelmiszert gyűjtöttek össze.

Ezt a szép, példamutató összefogást szeretnénk kiterjeszteni iskolai szinten is és lehetőséget adni a többi osztály számára az adományozásra. Minden egyes konzervnek nagyon örülünk, hisz sok kicsi sokra megy!

A főbejárattal szemben, a portás néninél nyitunk egy adománygyűjtő dobozt. Töltsük meg minden nap örömet okozva ezzel sok-sok pomázi családnak!

"Az élet egyik jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít." (Ralph Waldo Emerson)

A májusi sakkverseny eredménye

I.

Sata Levente - 15 p.
Németh Botond - 15 p.

II.

Mészáros Balázs - 14 p.
Heiczinger Attila - 14 p.
Bolla Boldizsár - 14 p.
Galambos Viktor - 14 p.

III.

Deutsch Petra
Potecz András
Weiner Gábor
Horváth Botond

András bácsi

Drámajátékos tábor az Almafában!

6-9 éveseknek

Kirándulást teszünk a Mese Birodalmába, ahol minden gyerkőc megismerkedhet a lelke mélyén megbúvó igazi mesehőssel.

Utunk során csodákkal teli helyeken barangolunk. Tanulunk beszélni a virágok és állatok nyelvén, elvarázsolt hangszereken játszunk, dalolva varázsolunk napot és esőt, megtanulhatunk mindent, amire egy mesehősnek szüksége lehet.

Találkozni fogunk boszorkánnyal, varázslóval, sárkánnyal és tündérrel, és ha szerencsések vagyunk, sok új barátra találunk!

Várunk táborunkba minden játékos-dalos kedvű kis hőst és hősnőt!

Helyszín: Almafa Gyerekház

A tábort tartja: Tóth Orsi néni a Sashegyiből

Időpont: 2017. július 10-14.

Részletek: http://almafagyerekhaz.hu/index.php/nyari-elmenytabor-2014.html

Jelentkezés: almafa@almafagyerekhaz.hu

06-30/389-7072

www.almafagyerekhaz.hu

Kórustalálkozó

Május 13-án délután került sor a Művelődési Házban a Városi Kórustalálkozóra, amelyen idén Pomáz város nyolc énekkara vett részt,köztük-immár harmadik alkalommal-a Sashegyi Sándor Általános Iskola,Rendészeti és Művészeti Szakközépiskola alsó és felső tagozatos énekkara.

Az találkozóra magyar rajzfilm dalokkal (például a Vukkal és a A nagy ho-ho-horgász dalaival) és Balázs Árpád híressé vált Bodzavirágjával készültünk és nagy sikerrel szerepeltünk.A gyerekek nagyon élvezték a részvételt,és örömmel énekelték a rendezvény végén a népdalcsokrot Kodály Zoltán gyűjtéséből.Mint minden évben,most is felemelő érzés volt hallani,ahogy a helyi énekkarok legfiatalabb és legidősebb nemzedéke együtt tölti meg zenével a Művelődési ház nagytermét.

Horváth Mónika, ének-zene tanár

További képek itt.

POMÁZ VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJ

Pomáz Város Önkormányzata nevében idén, Barta Éva igazgatóhelyettes kollégánk vehette át a POMÁZ VÁROS KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJAT Vicsi László polgármester úrtól. Ahogy a szép eredményeket elért diákokra is büszke a pedagógus, úgy intézményvezetőként örömmel tölt el, hogy Pomáz Város is elismeri azt a sokrétű munkát, amit Barta Éva a közoktatásban végez a diákok, a szülők és a kollégák megelégedésére. Igazgatóhelyettes Asszony 1993 óta tagja a tantestületnek, magyar-orosz szakos tanár, szakértő és tanfelügyelő, a Sashegyi Alapítvány kuratóriumi tagja, 2009 óta pedig intézményünk igazgatóhelyettese. Magam és a tantestület nevében is szívből gratulálunk neki az elismeréshez!

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Sashegyis Tavaszköszöntő Gála

Idén tavasszal is megrendeztük a hagyományos Tavaszköszöntő Gálánkat, melyen picik és nagyok egyformán képviseltették magukat. Néptáncoltak a legkisebbek, twisteltek a nagyobbak és még az iskola tantestülete is énekelt egyet, mint a Sashegyi dalárdája. „Ej, a titkos szerelem…” kezdetű népdalt énekelte a tantestület egy kisebb alakulata a hallgatóság nagy örömére. A sikerre való tekintettel, jövőre is kitalálunk egy meglepetés műsorszámot.

Szikra Petronella, igazgatóhelyettes

Sikerrel debütált a Kevély táncegyüttes

Tudja meg ország-világ, hogy 2017. tavaszán a Sashegyi Iskola Tavaszköszöntő Gáláján nagy sikerrel debütált a pomázi Kevély Táncegyüttes, melyen kalocsai táncot mutattak be, hatalmas sikerrel. Az együttes vezetője Nagy Koppány Lászlóné, művészeti vezetői pedig Gyémánt-Csontos Lívia és Gyémánt Ádám néptáncosok. A Kevély táncegyüttes próbái a következő évadban is hétfőn délutánonként 2 korcsoportban, melynek helyszíne a Művészeti Iskola balett terme. Nyári táboraikra is szeretettel várják a jelentkezőket. Kevélyeseknek tábor augusztus 21-25, néptánc tábor augusztus 28-31. Jelentkezni Ádám bácsinál lehet, a gyemantadam@gmail.com e-mail címen.

Nagy Koppány Lászlóné, együttesvezető

Májusi sakkverseny

Időpontja: május 26., 14 óra
Helyszíne: a 8. osztály tanterme

Gyere el és mutasd meg mit tudsz!

András bácsi

Tanári Sakk Maraton

Tanári Sakk Maratont rendeztünk, és a vándor kupát Kapin Gabi kolléganőnk vihette haza 1 évre. Köszönjük Nizák András kollégánknak a program lebonyolítását és gratulálunk a győztesnek!

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

PÓTFELVÉTELI

Intézményünk pótfelvételit hirdet a gimnáziumi osztály emelt szintű informatika részére. Jelentkezni május 8-19. között van lehetőség az intézmény elérhetőségein.

Addig is érdeklődni szintén az intézmény elérhetőségein lehet munkaidőben.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató


HIRDETMÉNY

2017/2018-as felvételt nyert első osztályosok névsora:

Madár Péterné 1.a

 1. Bakos Patrik Tamás
 2. Balogh-Kaszala Balázs
 3. Beke András
 4. Daru Richárd
 5. Fejér Balázs
 6. Golub Dimitár
 7. Győrvári Ádám
 8. Gyuriczky Mercédesz
 9. Hajducsi Levente
 10. Homonyik Patrik Dávid
 11. Horváth Benedek
 12. Kazsik Abigél
 13. Kovács Noémi
 14. Lakatos Zoltán
 15. Makai Attila
 16. Márton Hunor
 17. Molnár Benedek
 18. Nagy Anna
 19. Németh Janka Rozália
 20. Nyitrai Vince
 21. Paizs Csaba
 22. Révész Benedek
 23. Szentmiklóssy Veronika
 24. Vadon Alíz
 25. Varga-Király Emília
 26. Zsótér Katalin

Orbánné Jávorics Judit 1.b

 1. Alpár Benedek
 2. Balogh Áron
 3. Benkó Borbála
 4. Bodnár Sámuel
 5. Bregovic Viola
 6. Csikós Alex Bence
 7. Kónya Szabolcs
 8. Kovács Botond
 9. Krausz Márton
 10. Lakatos Áron Dávid
 11. Licsik Gábor
 12. Malmos Eszter
 13. Müller Botond
 14. Nagy Buda Kristóf
 15. Nagy Marcell Mátyás
 16. Ónodi Nimród
 17. Papucsek Máté
 18. Papucsek Sarolta
 19. Perniczki-Bózsing Nimród Vajk
 20. Ranga Emília
 21. Rézműves Dzsenifer Jázmin
 22. Rigó Hunor Bendegúz
 23. Romvári Ágoston
 24. Sarkadi András Máté
 25. Serege Marcell
 26. Szabó Álmos Miklós
 27. Varga Bence

Tóth Orsolya 1.c

 1. Bajnóczi Dávid
 2. Balia Dorottya
 3. Bató-Ruzsás Bálint Márk
 4. Csúcs Boldizsár
 5. Drajkó Dávid Olivér
 6. Ferenc Vivien
 7. Golián Milán Gergely
 8. Győrvári Dávid
 9. Juhász Boglárka
 10. Keméndy György Kleon
 11. Kerekes Veronika Katalin
 12. Kertész Zsombor Bendegúz
 13. Kukla Krisztián
 14. Lannert Balázs Bence
 15. Magyar Nóra Kamilla
 16. Nagygyörgy Bence József
 17. Palik Béla György
 18. Pozvég Patrik
 19. Sonkoly Szófia
 20. Stadler Enikő
 21. Szedlák Petra Rebeka
 22. Szőcs Anna Zsófia
 23. Tompach Zoltán
 24. Uri Sára
 25. Vida Ágoston
 26. Zilahi Gergely

Csodálatos eredmény

Idén március 31-e és április 2-a között rendezték meg Kisújszálláson a „Szép magyar beszéd” verseny regionális döntőjét. Ebbe a fordulóba azok a 7-8. osztályos diákok juthattak tovább, akik a területi versenyen 1. helyezést értek el. Nagy örömünkre iskolánk 7. osztályos tanulója, Ignáth Luca képviselhette térségünket.

A keleti országrész döntőjén tíz megyéből 68 tanuló vett részt. A döntőbe jutott valamennyi versenyző a Kazinczy-jelvény bronz fokozatában részesült. A zsűri döntése alapján 16-an a Kazinczy-jelvény arany fokozatát is megkapták az értékes könyvajándékok mellett. Luca az ünnepélyes eredményhirdetésen nemcsak az arany Kazinczy-jelvényt vehette át, hanem a bírálóbizottság neki ítélte a legkiválóbb teljesítményt nyújtó versenyzőnek járó különdíjat is.

Szívből gratulálunk Lucának az eredményéhez, teljesítménye példaként állhat valamennyi tanítványunk előtt a szép és kifejező beszéd elsajátítására.

Barta Éva, igazgatóhelyettes

Interjú: Ignáth Luca

Ignáth Luca, a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola 7. b osztályos tanulója április 2-án arany fokozatot ért el Kisújszálláson a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd verseny regionális döntőjében.

- Volt valamilyen előzménye a mostani sikerednek?

Többször részt vettem versmondó, ill. prózamondó versenyen és tavaly indultam a Kazinczy-versenyen is. Szép eredményt értem el akkor is, hiszen a területi fordulón első lettem, de hatodikban ez a verseny végét jelentette, hiszen az országos döntőbe két kategóriában lehet bejutni, a 7. és 8. évfolyamosoknak, ill. a gimnazistáknak.

- Hogyan készültél fel egy országos megmérettetésre és ki segített neked ebben?

Magyartanárnőm, Barta Éva néni biztatására mindig számíthatok. Nélküle talán el sem indultam volna, mert időnként azért noszogatni kell engem. Nagyon sok szöveget néztünk meg, nekem leginkább Fekete István regényeinek tájleíró részei tetszenek, de a versenykiírásban az szerepel, hogy a szabadon választott szöveg XX-XXI. századi magyar szerzőtől származó esszé- vagy tanulmányrészlet legyen, amelynek időtartama legfeljebb három perc. Legalább 6-7 szöveggel foglalkoztunk egyszerre. Ennek az az oka, hogy nem jó, ha mindig ugyanazon a szövegen gyakorolunk, mert rövid időn belül megtanulom kívülről, meg aztán meg is unom. Tulajdonképpen a verseny előtt két nappal döntöttük el, hogy Illyés Gyula: Az irodalom értelme című esszéjének egy részlete lesz az én szabadon választott szövegem.

- Milyen emlékeid vannak magáról a versenyről?

Kisújszállásra kellett utaznunk, ebbe a kedves hangulatú alföldi kisvárosba. Mivel a verseny háromnapos volt, ott is kellett megszállnunk. Anyukám és testvérem kísértek el. Én a Móricz Zsigmond Gimnázium kollégiumában voltam elszállásolva 67 versenytársammal együtt. Nem voltam még ilyen helyen, nagyon izgalmas lehet kollégistának lenni. A kisújszállásiak nagyon nagy szeretettel fogadtak mindannyiunkat, mint megtudtam, már 18. alkalommal volt itt az országos döntő. Nagyszerűen megszerveztek mindent.

Pénteken délután olvastuk fel a szabadon választott szöveget, szombaton délelőtt volt a kötelező szöveg felolvasása, vasárnap pedig az eredményhirdetés.

- A verseny második napja hogyan zajlott?

Két csapatra volt osztva a 68 versenyző, egy gyülekező terembe hívtak bennünket, s onnan 3 percenként szólítottak közülünk egyet, majd megkaptuk a szöveget, átmentünk egy másik terembe, ahol 15 percet foglalkozhattunk azzal a szöveggel, amit akkor láttunk először. A legfurcsább számomra az volt, hogy a többiek, ceruzával a kezükben jelölgették a hangsúlyokat, szótagokat, nehezebb szavakat, én viszont nem szeretem, ha össze-vissza van firkálva a papírom, mert ez engem csak zavar. Szóval amikor letelt a 15 perc, egy kísérővel átmentem a zsúfolt előadóterembe és felolvastam Dóra Zoltán: Szólj! S ki vagy, elmondom…. című írását. Egy gondolat járt csak a fejemben, az, hogy azt szerettem volna, ha a hallgatóság érti, megérti az írás lényegét, vagyis azt, hogy nem szabad hagyni, hogy anyanyelvünk eldurvuljon, úgy kell tekintenünk rá, mint örökségre! Mert ez volt a szöveg lényege, szerintem.

- Izgultál?

Anyukám kérte, hogy egy tízes skálán jelöljem meg, mennyire izgultam. Hát pénteken 4-es, szombaton 6-os, vasárnap, az eredményhirdetés napján 10-es volt ez a szám. Azt mondta, jó versenyző alkat vagyok, lehet, hogy van benne valami. Csak még azt kell megtanulnom, hogyan ne fáradjak el annyira egy-egy verseny után. Ezt is meg lehet tanulni, biztosan.

- Mi tetszett a legjobban azon a hétvégén?

A kolesz! És a táncház, amit szombat estére szerveztek, ahol lazább keretek között ismerkedhettem meg az ország különböző részeiről érkezett diákokkal.

- Nagy volt az öröm?

Igen, jó volt nyerni. Az érzés még mindig feldolgozás alatt van. Hétfőn az iskolarádióban is bemondták a hírt, ami után az egész Sashegyi tapsban tört ki, de ezt sajnos csak az ikertesóm elmondásából tudom, mert én megbetegedtem és nem tudtam egész héten suliba menni, de a telefonomon egész nap jöttek a gratulációk, aminek nagyon örültem.

- Indulsz jövőre is?

Jövőre nem, ugyanis az a szabály, hogy aki nyer, az a következő évben már nem indulhat, de gimnazista koromban biztosan megpróbálom újra és a cél természetesen Győr, az ottani döntő.

A márciusi sakkverseny eredménye

I.

Deutsch Petra (4.a) - 16 p.
Sata Levente (4.a) - 16 p.
Bolla Boldizsár (4.a) - 16 p.

II.

Nagy Kadosa (1.c) - 14 p.
Imre Pál (3. b) - 14 p.
Palik Máté (4.b) - 14 p.
Sohajda Viktor (7.a) - 14 p.

III.

Szendi Levente (2.b)
Balis Ádám (3.a)
Kerekes Barnabás (3.b)
Takács Levente (3.b)
Mészáros Balázs (4.a)
Kis Barnabás (5.b)

András bácsi

Megint szépült a Sashegyi

Tavasszal mindenki késztetést érez, hogy rendezkedjen egy kicsit a saját portáján. Ez nálunk, a Sashegyiben sincs másképp. A hátsó udvari kerítésünkre igen csak ráfért a felújítás, ahogy az a fotókon is látszik. Habár január 1-je óta nem az Önkormányzat a pomázi iskolák működtetője, mégis nagy figyelmet fordít rájuk. Hiszen első megkeresésre, azonnal jött a segítség az udvari kerítés felújítására. Ezúton szeretném megköszönni a gyerekek nevében is Polgármester Úrnak és Jegyző Asszonynak, hogy megint szépülhetett a Sashegyi.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

„Tarka-barka daloskönyv”

Az Izbégi iskola 8 évvel ezelőtt indítottja útjára ezt a rajzpályázatot a 6-14 éves korosztály számára. melynek kezdetektől célja: a zene és a képzőművészet közkinccsé válása.

„Az általános iskolai zenei, művészeti nevelés alapozás, mert ekkor alakítjuk ki gyermekeink érzelmi intelligenciáját, a mi feladatunk pedig az, hogy segítsük őket képességeik kibontakozásában, hiszen a zene mindenkié!” Így invitálták a pályázatra a szervezők a környező intézményeket.

A gyerekek feladata nem volt könnyű, alaposan megmozgatta a fantáziájukat. Az eddigiektől eltérően, a témája nem népdalok voltak, hanem a Kaláka Együttes egyik CD-jének, a „Hajnali rigók”-nak az illusztrációja, a dalok kreatív képi kifejezése.

Idén 10 iskola sok-sok diákja küldött be rajzokat, így 496 pályamű érkezett a versenyre.

A független zsűri neves alkotóművészekből állt: Bagdi Kata textiltervező iparművész, Kelemen Marcell festőművész és Sulyok-Papp Zsuzsanna, az AKG Kisiskola vezetője.

Ügyes kezű diákjaink évről-évre munkáikkal és eredményeikkel öregbítik iskolánk hírnevét.

Az 1-2- osztályos kategóriában különdíjat kapott:
Féja Jázmin 1.a osztályos tanulónk, Imre György szintén az 1.a-ból és Vajda Dóra a 2.c ből.

A 3-4. osztályos kategóriában megosztott 1. helyezést értek el:
Galambos Viktor a 3.b osztályból és Szabó Dorottya a 4.a-ból.
különdíjat kapott:
Tóth-Csík Áron 3.a osztályos tanulónk.

Az 5-6. osztályos tanulók közül különdíjat kapott:
Bacsárszki Levente a 6.a osztályból.

Gratulálunk Nekik! Büszkék vagyunk Rátok!

Hlavacska Orsolya, tanítónő, rajz tanár

Március 15.

Az idén az ötödik évfolyam által megjelenített iskolai ünnepéllyel hangolódtunk nemzeti ünnepünkre, március 14-én. A fiatalokhoz próbáltunk szólni, pont úgy, mint 1848-ban. A zene, a tánc, a mozgás, a látványelemek keretbe fogták a márciusi ifjak és gyerekek történetét. Az ötödikesek nagyon élvezték már a próbák alatt is a műsort, sikerült az ő nyelvükön megszólaltatni az eseményeket. A műsort összeállította és betanította: Szikra Petronella, Ferencsik Rita, Kapin Györgyné, Horváth Mónika

Kapin Györgyné, történelem tanár

Nyílt napok: 2017. március 22-23.

Hirdetmény

A 2017/2018. tanévre történő beiratkozás időpontja:

 • 2017. április 20. (csütörtök) 8-19 óra között
 • 2017. április 21. (péntek) 8-18 óra között

Tovább a hirdetményhez

Papírgyűjtés

2017. április 26-27-28.

Elektronikai hulladékgyűjtés

2017. április 24-25-26.

Gyűjts elektronikai hulladékot és
szerezz pénzt iskoládnak!

Örüljünk együtt!

Langwest Országos Tehetségkutató Angol Nyelvi Verseny írásbeli elődöntő eredmények:

Öt kategóriából kettőben indultunk 7 középiskolás és egy általános iskolással.

III. Kategória (alapfok): 127 indulóból

 • 6. Mészáros Álmos 10.oszt. TOVÁBB JUTOTT
 • 11. Antalffy Balázs 7. oszt.
 • 19. Polonkai Dávid 10.oszt.
 • 29. Alatrash Fuad 11.oszt.
 • 36. Mező Melinda 10.oszt.
 • 36. Lakatos Máté 10.oszt.

IV.Kategória (középfok): 213 indulóból

 • 16.Fekete Martin 10. oszt.
 • 32.Petri Ádám 10.oszt.

Nagyon büszke vagyok rájuk!

Varga Dorottya, angol tanár

Ideiglenes felvételi jegyzék

Angol

Informatika

Internetbiztonság a Sashegyiben

Az 5.b osztályban internetbiztonsággal kapcsolatban tartottunk foglalkozássorozatot osztályfőnöki órák keretében. Borók Nikolett,a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának őrnagya olyan mai témákat vitatott meg a gyerekekkel, amivel gyakran találkozhatnak. Az internetes zaklatás, az online viselkedési szabályok, a ránk leselkedő veszélyek, a digitális "ujjlenyomat" és még sok, a gyerekeknek érdekes téma került elő az órákon. Ez velünk is megtörténhet?

A közelgő "Digitális Témahét"indítása, alapozása volt ez a 3 óra, de úgy tűnik, hasznos volt, nem is tudtunk minden kérdésre válaszolni. Folytatás következik!

Kapin Györgyné, osztályfőnök

Farsangi mulatságok a Sashegyiben

Lezajlottak a farsangi mulatságok a Sashegyiben. Az alsó tagozaton osztályfarsangokat rendeztünk, a felsős és a középiskolai osztályok pedig jelmezes felvonulást tartottak iskolánk tornatermében. A szülők nagy része is résztvett az osztályfarsangokon, amin nagyon jól érezték magukat. Egyik alsós szülő úgy nyilatkozott, hogy élete legjobb farsangját élte meg itt, az iskolánkban. Mi is, az iskola pedagógusai nagyon kedveljük ezt az időszakot, amikor lehet egy kicsit tréfálkozni és mókázni. A farsangi jelmezbebújás a pedagógusokat is lázba hozza, hiszen vicces dolog annak a bőrébe bújni, azaz jelmezébe, aki csak lenni szeretnénk. Így a kollégák között megelevenedtek a Jégvarázs c. mese szereplői, voltak köztük még macska, kisördög és még sorolhatnám… Az idei farsang is jó móka volt.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Területi „Szép Magyar Beszéd” verseny a Sashegyiben

Ebben a tanévben február 10-én vártuk a környékbeli iskolák legszebben beszélő diákjait a „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulójára. Szeretettel fogadtuk a dunabogdányi, az izbégi, a szentendrei, a pilisszentkereszti, a budakalászi és a pomázi iskolásokat.

A területi versenyen két korcsoportban indultak a gyerekek, az 5-6., illetve a 7-8. évfolyamosok csoportjában. Mindkét kategóriában iskolánként két-két tanulót lehetett nevezni. Azok jutottak el hozzánk, akik az iskolai fordulóban a legjobban szerepeltek. Az 5-6. osztályosok teljesítményét Fehér Juli, színművész és Gáspár Sándor, a pomázi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatóhelyettese, míg a 7-8. osztályosokét dr. Juhár Jánosné, iskolánk volt igazgatónője, egykori magyartanára és Ternovszky Béla, rajzfilmrendező, a Kulturális és Sport Bizottság elnöke értékelte. A zsűritagok az értékeléskor figyelembe vették a szövegértést, a szöveghűséget, a hangképzést, a hangsúlyozást, a szünettartást és a természetes beszédet is.

A gyerekek először a szabadon választott szövegüket olvasták fel, majd a verseny második részében a Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság által küldött kötelező szöveget mondták el néhány perces felkészülést követően. A verseny végén mindenki emléklapot kapott, illetve korcsoportonként az első három helyezett oklevelet vehetett át. A területi verseny a következő eredménnyel zárult:

5-6. évfolyam:

 • 1. helyezés: Bácsi Lilien 6. osztály (Barcsay Jenő Általános Iskola, Szentendre)
 • 2. helyezés: Rebe Johanna 6. osztály (Dunabogdányi Általános Iskola)
 • 3. helyezés: Ferke Jázmin 6. osztály (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Szentendre)

7-8. évfolyam:

 • 1. helyezés: Ignáth Luca 7. osztály (Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola
 • 2. helyezés: Kiss Bálint 8. osztály (Barcsay Jenő Általános Iskola, Szentendre)
 • 3. helyezés: Bereczky Zsolt 7. osztály (Izbégi Általános Iskola)

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk hetedik osztályos tanulója, Ignáth Luca jutott tovább az utolsó, regionális fordulóba, melyet március végén rendeznek Kisújszálláson.

Minden versenyzőnek és felkészítő pedagógusnak köszönjük a részvételt, és szívből gratulálunk a helyezést elért diákoknak. Bízunk abban, hogy a felkészülési folyamat tovább mélyítette a gyerekekben anyanyelvünk szeretetét.

Barta Éva, igazgatóhelyettes

Sashegyis továbbjutás az Országos Informatika Versenyen

A sashegyis diákok szép eredményekkel tértek haza a Fülemüle Országos Informatika Versenyről.

A verseny céljai az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre, ösztönözni a tanulókat a szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására.

Iskolánk célja az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén, pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait, felhívni a figyelmet a környezetvédelem és fenntartható fejlődés fontosságára.

Az első fordulóból a második fordulóba, az országos középdöntőbe jutott két sashegyis diákunk: Lakatos Máté 10.A és Icsei Gábor 8.A osztályos tanulóink.

Köszönjük Czuth Éva mérnöktanárnőnek a sikeres felkészítést.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Népdaléneklési versenyek a Sashegyi Sándor Általános Iskolában

Hagyományosan február hónapban kerül sor iskolánkban az alsó- és felső tagozatos népdaléneklési versenyekre. Idén 21-én a kisebbek, 22-én a nagyobbak énekhangjától zengtek az iskola folyosói, a gyerekek – felkészítő tanáraik segítségével - nagy lelkesedéssel készültek versenyszámaikkal. Az alsó tagozatot 97, a felsőt 26 versenyző képviselte. Intézményünkben, minden szinten, a középiskolában is nagy hangsúlyt fektetünk az éneklés megszerettetésére és a nemzeti hagyományok ápolására.

Horváth Mónika, ének-zene tanár

A februári sakkverseny eredménye

I.

Takács Levente (3.b) - 15 p.

II.

Galambos Viktor (3.b) - 13 p.
Kerekes Barnabás (3.b) - 13 p.

III.

Kocsis Attila (4.b) - 11 p.
Molnár Dávid (2.b) - 11 p.
Nagy Kadosa (1.c) - 11 p.
Potecz András (3.a) - 11 p.

András bácsi

A januári sakkverseny eredménye

I.

Deutsch Petra (4.a) - 16 p.

II.

Bolla Boldizsár (4.a) - 15 p.
Németh Botond (4.a) - 15 p.
Potecz András (3.a) - 15 p.

III.

Horváth Áron (6.a) - 14 p.
Oláh Péter (3.a) - 14 p.
Sata Levente (4.a) - 14 p.

András bácsi

Központi felvételi írásbeli vizsgák a Sashegyiben

Január 21-én volt a középiskolai központi írásbeli felvételi időpontja. Szeptembertől indul iskolánkban a gimnáziumi képzés, így az idén mi is központi írásbeli vizsgahely lettünk. Saját 8. osztályos diákjainkon kívül a helyi és környékbeli általános iskolák több tanulója is nálunk írta meg felvételijét magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tantárgyakból. A felvételi lebonyolítása gördülékeny volt, hála az érettségi vizsgák szervezési gyakorlatának. A vizsgadolgozatokat február 1-én lehet megtekinteni 8-16 óráig.

Szikra Petronella, igazgatóhelyettes

Káva Kulturális Műhely: Üzlet

Január 19-én 7.b osztályos diákjaink a Káva Kulturális Műhely Üzlet című előadásán vettek részt. A rendhagyó előadás felvetett és körbejárt témája: a pénz hatalma emberségünk felett. Az újszerű színházi élmény elnyerte tanulóink tetszését. Amellett, hogy aktív alakítói lettek a történetnek, gondolatébresztő beszélgetésen vettek részt kiscsoportos formában.

Kardos Andrea, 7.b-s osztályfőnök

Íjászoktatás a Sashegyiben

Iskolánkban már 2 éve folyik íjászoktatás a mindennapos testnevelés órák keretei között, az alsó és felső tagozaton egyaránt. Eddig a diákok által nagyon szeretett Palkó bácsi tartotta az edzéseket kedd és csütörtökök délutánonként. Legnagyobb sajnálatunkra Palkó bácsit más felé sodorja az élet, új feladatok elé néz. Az íjászat azonban marad, nem is akárhogy. Örömmel tájékoztatom az olvasókat, hogy a második félévtől - a már nálunk jelen lévő két sport egyesület mellett - egy harmadik egyesület is részt vesz a nevelő-oktató munkánkban. Az alábbi mottó olvasható a Némethy Lovasíjász Akadémia honlapján: „sportként újjáéledő történelem”. Kitűzött céljuk azonos a mi iskolánk céljaival is, hiszen pedagógusként központi feladatunk a nemzeti öntudat erősítése, amely célt a második félévtől már közösen képviselhetünk Némethy Zoltánnal együtt.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Középiskolai nyílt nap: 2017. január 11-12.

Tovább a 2016-os archívumra...