Ebédbefizetés

A következő napi ebéd lemondását reggel 8-10-ig a Polgármesteri Hivatalban, a 06-20-9125070-es telefonszámon vagy a email címen tudják megtenni.

Pomáz Város Önkormányzata,
Étkezési alszámla:
10403057-50485456-57481606
Számlavezető bank: K&H Bank

Az átutalás közleményében kérjük feltüntetni az aktuális havi kiállított számla azonosítóját, a gyermek nevét, osztályát és az iskola nevét rövidítve.

Sashegyi Sándor Alapítvány
Adószám: 19180818-1-13
Köszönjük adója 1%-át!

Karácsonyi vásár a Sashegyiben

December 19-én a Sashegyi Iskolában karácsonyi vásárba vártuk a gyerekeket és a szülőket. A vásár jó lehetőség volt arra, hogy apró karácsonyi ajándékokat szerezzenek be az érdeklődők.

Ezen a délutánon a tornatermünk megtelt asztalokkal, melyeknél az osztályok tagjai, valamint a szülők kínálták szebbnél szebb, finomabbnál finomabb portékájukat. Karácsonyi díszeket, dekorációkat, kiegészítőket, mézeskalácsot, mézeskalács házikókat és sok-sok olyan apró dolgot lehetett ekkor beszerezni, melynek valamennyien örülnénk. Mint kiderült, néhány termék el sem jutott a vásári asztalokig, mert az adott osztályba járó gyerekek azonnal megvásárolták a szülők által készített kis csodákat. A hatodikosok jóvoltából az osztálytermükben kialakított hangulatos teaházba is beülhettek a vásározók a mécsesekkel díszített asztalok mellé egy kicsit beszélgetni, pihenni.

Bízunk abban, hogy sok nálunk megtalált ajándék szerez majd örömet karácsonykor.

Barta Éva, igazgatóhelyettes

Adventi jótékonysági gála

December 9-én megtartottuk hagyományos adventi gálaműsorunkat a Pomázi Művelődési Ház színháztermében. Az énekkar nagyon szép adventi kórusművel nyitotta meg az estét. 10 osztály lépett fel különböző műsorszámokkal. Volt hagyományos pásztorjáték, reneszánsz tánc, hangszeres előadás, karácsonyi versfüzér. A jelenetekben a gyerekek maguk is megfogalmazták, mi a fontos igazán: a szeretet, az egymásra figyelés, a törődés, az együtt töltött idő. Az előadást a 8. osztályosok a „What a wonderful world” c. ismert dallal zárták, amely jól illeszkedett az ünnep hangulatához. Köszönjük kollégáinknak a gyerekek felkészítését, amely lehetővé tette, hogy ilyen színvonalas, meghitt karácsonyi műsor részesei lehettünk.

Szikra Petronella, igazgatóhelyettes

Iskolakuckós foglalkozás

Sikeres volt iskolánk idei első iskolakuckós foglalkozása, december elején. Ezt a programsorozatot a leendő elsősök, azaz még óvodások számára rendezzük meg havi 2 alkalommal egészen a tavaszi beiratkozásig. Már az első alkalom megmutatta, hogy nagy az érdeklődés, aminek nagyon örülünk. Ezek az alkalmak mindig jó lehetőséget adnak az ismerkedésre. Jómagam is szeretek személyesen beszélgetni szülőkkel, leendő szülőkkel. Így terveim szerint - ahogy az elmúlt években -, most is minden kuckón jelen leszek, ezzel is biztosítva a személyes találkozás lehetőségét. A szülőket és gyerekeket pedig várjuk nagy-nagy szeretettel. A programok időpontjai megtalálhatók iskolánk honlapján.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

A Manu-Art bábcsoport idén az ötödik életévébe lépett

Hagyományosan, minden karácsony előtt megörvendeztetjük iskolánk tanulóit az adott évben elkészült bábelőadással. Idén két produkciót is bemutattunk, mivel igen magas a bábozó gyerekek létszáma. A három kismalac című mesét láthatták, mellyel az ORFK Országos Bábversenyén II. helyezést értünk el. Kifejezetten az alkalomhoz illően Marék Veronika Kippkopp karácsonya c. meséjét állítottuk „asztalra”. Mindkét mesét asztali bábjátékra írtuk át. Utóbbinál a gyerekekkel együtt készítettük a figurákat is. Jó volt látni, ahogy az általuk készült bábok a kezükben megelevenednek, hiszen így könnyebben azonosultak saját bábjuk karakterével. A bábszínház a határtalan képzelet gyermeke. Igazi művészet, mely azon nyelven születik, amit mindenkiért, mert a megértés színtere az érzelem. Ma tanítottunk és neveltünk ezzel a két mesével.

Madár Péterné, bábcsoportvezető

2016.11.25-én jelen lehettünk történelem szakos kollégánk Phd doktori disszertációjának védésén. Gratulálunk dr. Balázs Józsefnek! Nagyon büszkék vagyunk!

A novemberi sakkverseny eredménye

I.

Sata Levente (4.a) - 16 p.

II.

Bolla Boldizsár (4.a) - 16 p.

III.

Deutsch Petra (4.a) - 15 p.

IV.

Kis Barnabás (5.b) - 14 p.

András bácsi

Nyílt napok: 2016. november 22-23.

2015. november 22. (kedd)
1. óra 2. óra 3. óra
1. c magyar
Sobjákné Dürr Erika
matematika
Orbánné Jávorics Judit
környezetismeret
Orbánné Jávorics Judit
4. a matematika
Madár Péterné
testnevelés
Görgös Orsolya
angol
4. b - magyar
Sobjákné Dürr Erika
-
2015. november 23. (szerda)
1. óra 2. óra 3. óra
1. c matematika
Orbánné Jávorics Judit
magyar
Sobjákné Dürr Erika
-
4. a olvasás
Madár Péterné
nyelvtan
Madár Péterné
testnevelés
Görgös Orsolya
4. b magyar
Sobjákné Dürr Erika
matematika
Orbánné Jávorics Judit
-

Az októberi sakkverseny eredménye

17 p.

Boldizsár (4.a)

16 p.

S. Viktor (7.a)

15 p.

Petra (4.a)
Botond (4.a)
Marci (5.a)

András bácsi

1956

Mi is megemlékeztünk... A művelődési házban iskolánk középiskolásai adták a megemlékező műsort, mely felidézte számunkra az '56-os eseményeket. Ezt követően, visszaérve iskolánkba megkoszorúztuk Bóna Zsigmond emléktábláját, aki '56-os fiatalként vesztette életét. Édesapja iskolánk egykori igazgatója volt.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Elsősegély-tanfolyam

A Sashegyi iskola vezetősége elsősegély-tanfolyamot szervezett saját kollégái részére 2016.október 10-én délután. Ezúton is szeretnénk megköszönni Dombóvári Péter kollégánknak, hogy ezt megtartotta számunkra. Péter iskolánk pedagógusa, és többek között az Országos mentőszolgálat munkatársa is, innen jött az ötlet. Hasznos dolgokról hallottunk az egy órás előadáson, és még akadt egy vállalkozó szellemű kollégánk is, akin Péter bemutathatta az újraélesztés folyamatát. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy minél felkészültebbek legyünk, hisz egy 520 gyermeket és 60 felnőttet befogadó intézményben töltjük életünk nagy részét, ahol különös figyelemmel igyekszünk lenni egymás iránt.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

KÖSZÖNŐLEVÉL

Tisztelettel tájékoztatunk mindenkit, hogy megérkeztek a Sashegyi Alapítvány számlájára az 1%-os támogatások. Visszanéztük az elmúlt 5 évben befolyó összegeket, melynek ismeretében elmondható, hogy minden idők legnagyobb 1 %-ból származó támogató összege került jóváírásra a számlán. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves szülőnek és érintettnek, hogy nekünk ítélte, illetve a sashegyis gyerekeknek. Igyekszünk továbbra is ennek a bizalomnak eleget tenni és továbbra is szépíteni, fejleszteni.


Köszönettel

Kapin Györgyné alapítványi elnök és
Nagy Koppány Lászlóné igazgató

SzínJátszóTér

A Széna téri srácok c. játék 4 foglalkozását tartotta iskolánkban a SzínJátszóTér. Hétfőtől-csütörtökig rendhagyó történelemórák keretében drámapedagógiai foglalkozásokkal, játékosan kerültek közelebb diákjaink az 56’-os eseményekhez. A fontos problémák, erkölcsi dilemmák megoldása a gyerekek döntése alapján a szerepjátékban oldódott meg. Négy osztály vett részt a programon (5.b, 7.a, 7.b, 8.a), a gyerekek nagyon élvezték a rendkívüli foglalkozásokat, beleélhették magukat a történelem eseményeibe! A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

Tanévnyitó ünnepség

Tovább a képekhez

Tantestületi kirándulás Hollókőn

Tovább a képekhez

Javító- és osztályozó vizsgák

A javító- és osztályozó vizsgák 2016. augusztus 29-én reggel 8 órakor kezdődnek. A vizsga előtti egyeztetés, korrepetálás érdekében minden érintett diák jelenjen meg az iskolában 2016. augusztus 25-én, csütörtökön 11 órakor.

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a tisztelt szülőket, hogy a 2016-2017 tanévben is lehetőség lesz az iskolai étkezési díj banki átutalással történő befizetésére. Azoknak a szülőknek, akik az átutalásos fizetési formát választják, nyilatkozatot kell tenniük. A nyilatkozat nyomtatvány letölthető a www.pomaz.hu honlapról.A kitöltött nyilatkozatot legkésőbb augusztus 21.-ig kérjük visszajuttatni elektronikusan a csordas.erika@pomaz.hu email címre vagy személyesen Pomázi Polgármesteri Hivatal pénzügyi csoportjához. A később beérkezett nyilatkozatokat csak az októberi díjbefizetésnél tudjuk figyelembe venni. Az átutalással fizetendő étkezési térítési díjról szóló számla gyermeke részére az iskolában átadásra kerül, minden hónap 20. napjáig. A befizetési határidőt az aktuális számla tartalmazza. Kérjük legyen figyelemmel a határidő pontos betartására!

Az étkezési díjat az alábbi bankszámlaszámra kérjük utalni.

Pomáz Város Önkormányzata, Étkezési alszámla
10403057-50485456-57481606
Számlavezető bank: K&H Bank

Fontos!

Az utaláskor a közlemény rovatban kérjük feltüntetni az előre megkapott havi számlán található befizető azonosító számot, a gyermek nevét, osztályát, az iskola nevét rövidítve. Minden esetben a számla pontos összegét kell elutalni!

A számla kiállításával egyidejűleg a havi étkezés megrendelése megtörténik. Amennyiben adott hónap 20. napjáig nem érkezik lemondási igény, a kiállított számlát ki kell egyenlíteni!!!

Azoknak a gyermekeknek akiknek a tavalyi tanévben átutalással fizették az étkezési díjat automatikusan átutalásos számla készül, amennyiben 08.21.-ig a fenti elérhetőségek valamelyikén nem jelzi változtatási szándékát. A SZÁMLÁK SZEPTEMBER 1-ÉN AZ ISKOLÁBAN KERÜLNEK A GYERMEKEKNEK KIOSZTÁSRA!

Információ: 06-26-814-397, 06-20-912-5070, Csordás Erika

Közreműködésüket köszönjük: Pomáz Város Önkormányzata

Szép nyarat kívánunk minden kedves sashegyisnek!
Szeptemberben találkozunk!
Az évnyitó és az első tanítási nap szeptember 1-je 8 óra.

Képek az év végi jutalom-kirándulásról

További képek itt.

Képek a Sashegyi napokról

További képek itt.

2016. évi idegen nyelvi mérés eredményei

6. évfolyam

8. évfolyam

„Regisztrált Tehetségpont”

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága az iskolánk által megpályázott Tehetségpont működési kérelmünket elfogadta. Azaz a Sashegyinek megítélték a „Regisztrált Tehetségpont” címet! Ezúton is köszönjük az elismerést. A hírről bővebben a www.tehetseg.hu/tehetsegpontok oldalon olvashatnak.

Sára országos második a Maraton Magyar Bajnokságon

A Sashegyi Iskola tanulója, Szijjártó-Szabó Sára iskolánk 5. b. osztályos tanulója (fehér pólóban a fotón) a 2016 .május 20-22. között Győrben megrendezett kajak-kenu Maraton Magyar Bajnokságon Minikajak-1 Lány U12-es korosztályban 5000 méteren nagy küzdelemben az igen előkelő második helyen végzett, így magyar bajnoki ezüstérmet szerzett.

Gratulálunk!

Szülői értekezlet

Szeretettel várjuk leendő elsőseink szüleit május 25-én 17 órától az első szülői értekezletre! A felvételt nyert gyermekek névsora a színes táblázatokban található.

Üdvözlettel, Nagy Koppány Lászlóné ig.

2016, 12. osztály

Elkészült az új sashegyis játszótér

További képek itt.

„Tarka-barka daloskönyv” című tavaszi tankerületi rajzverseny

Az Izbégi iskola 7 évvel ezelőtt indítottja útjára ezt a rajzpályázatot a 6-14 éves korosztály számára, melynek kezdetektől célja: a népdalok és a képzőművészet összekapcsolása. Ebben az évben a téma: A magyar népdalkincs növény és virágmotívumai volt „Bújj, bújj zöld ág” címmel.

Sok iskola sok diákja küldött be rajzokat, így idén 475 pályamű érkezett 3 település 8 iskolájából a versenyre. A független zsűri neves alkotóművészekből állt: Pistyúr Imre szobrászművész, Vágási Tamás festő és iparművész, és Sulyok-Papp Zsuzsanna, az AKG Kisiskola vezetője.

Évek óta ügyeskezű diákjaink munkáikkal és eredményeikkel öregbítik iskolánk hírnevét.

Az 1-2- osztályos kategóriában:
1. helyezést ért el:
Fieder Imola 2. b osztályos tanulónk
különdíjban részesült:
Rucz Ágoston szintén a 2.b-ből.
A 3-4. osztályos kategóriában:
2. helyezést ért el:
Novák Zsófia 4. a osztályos tanulónk,
3. helyezést ért el:
Deutsch Petra a 3.a-ból.
A 7-8. osztályos tanulók közül különdíjat kapott:
Mogyorósi Gabriella a 7. a osztályból.

Gratulálunk Nekik! Büszkék vagyunk Rátok!

Hlavacska Orsolya
tanítónő, rajz tanár

További képek itt.

Hirdetmény

A 2016/2017. tanévre történő beiratkozás időpontja:

  • 2016. április 14. (csütörtök) 8-19 óra között
  • 2016. április 15. (péntek) 8-19 óra között


Tovább a hirdetményhez

Sítábor

Makár Gábor bácsi sashegyis sítábora nagyon jól sikerült, a jó hangulatról a fotók is árulkodnak

További képek itt.

Nyílt nap: Március 2. és 3.

Farsangi fánksütés

Nagy fába vágtuk ma a fejszénket: minden felső tagozatos gyerek legyen részese a farsangi fánk elkészítésének, sütésének. Nálunk technika órán is tanulnak a gyerekek sütni-főzni, így nem volt új számukra a feladat. A dagasztás-kiszaggatás-sütés-tálalás nagy csapat munkát igényelt, de megérte a fáradságot: közel 600 fánk került be az éhes felsősök hasába, gazdagon megtöltve eper, baracklekvárral (köszönet érte a tanároknak). Közben nagyon jól éreztük magunkat, sokat tanultunk egymástól is! Legközelebb a kemencében sütünk, hiszen ilyen ügyes gyerekeknek ez nem lehet akadály!

Kapin Györgyné

További képek itt.

MEGÚJULT A SASHEGYI ALAPÍTVÁNY!!!

A Sashegyi Sándor Alapítvány negyed százada igyekszik szebbé-jobbá tenni a Sashegyi Iskola mindennapjait, diákjai életét. Az új év a kuratórium megújulását is hozta, megköszöntük Mészáros Alpár és Golub Athanászné hosszú évek óta tartó segítő munkáját.

Az új kuratórium tagjai: Barta Éva, Óváryné Herpai Dóra és Kapin Györgyné. Kiemelt célunk, hogy folytatva az alapítók szándékát, mindent megtegyünk azért, hogy iskolánk fejlődjön, a rászoruló diákjainkat támogassuk, programokkal színesítsük, anyagiakkal biztosítsuk a mindennapi munkát. Eddig is sokan ajánlották fel támogatásukat, amit nagyon köszönünk. Arra biztatjuk minden itt tanuló diákunk szüleit, illetve volt tanítványainkat vagy az iskolához kötődő pomáziakat, hogy ajánlják fel alapítványunk számára adójuk 1 %-át! Az idén az iskolaudvart szeretnénk rendbe tenni, új játszóteret álmodtunk. A régi már használhatatlan és veszélyes volt, nagy örömöt jelentene diákjainknak az új tér mielőbbi birtokba vétele.

Számítunk a további segítségükre és így Önökkel közösen megvalósíthatjuk terveinket!

Kapin Györgyné
a kuratórium elnök

Tovább a 2015-ös arhívumra...