Ebédbefizetés

A következő napi ebéd lemondását reggel 8-10-ig a Polgármesteri Hivatalban, a 06-20-9125070-es telefonszámon vagy a email címen tudják megtenni.

Pomáz Város Önkormányzata,
Étkezési alszámla:
10403057-50485456-57481606
Számlavezető bank: K&H Bank

Az átutalás közleményében kérjük feltüntetni az aktuális havi kiállított számla azonosítóját, a gyermek nevét, osztályát és az iskola nevét rövidítve.

Sashegyi Sándor Alapítvány
Adószám: 19180818-1-13
Köszönjük adója 1%-át!

Vissza a friss hírekhez...

Kedves Téli Szünetre Készülődő, Karácsonyi Lázban Lévő Diákok és Szülők,

Iskolánkban 2019. december 14-én került megrendezésre a már hagyománynak számító adventi vásár. A tornateremben igazi bazári hangulat kerekedett. Az oda tévedők találhattak ott, mi szem-szájnak ingere, rengeteg finomabbnál finomabb süteményt, édességet. S ha már mindenki eltelt, akkor kedvére válogathatott a sok karácsonyi dekoráció, dísz vagy kézzel készített remekmű között. A megfáradt vásárlók egy zenés teaházban lelhettek testi-lelki felüdülésre. Reméljük e remek program kellő lendületet ad mindenkinek a 2019-es esztendő utolsó tanítási hetéhez.

Képek a vásárról

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Versenyeredményre Szomjazó, Eredmények Után Sóvárgó Diákok és Szülők,

Örömmel tudatjuk, hogy az országos angol nyelvi verseny iskolai fordulóján elért eredményeik alapján két 8. a osztályos tanuló, név szerint Eke Viktória és Ferencz Marcell, bejutott a megyei fordulóba. Felkészítő tanáruk Rácz Melinda tanárnő! Mindannyijuknak gratulálunk, és sok sikert kívánunk a megyei fordulóhoz!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Régi Tárgyaktól Megszabaduló, Új Kincseket Beszerző Diákok és Szülők,

Aki 2019. november 28-án kora délután a Sashegyi tornatermébe látogatott, az megtapasztalhatta, hogy milyen is egy igazi bazári hangulat. Ekkor került megrendezésre ugyanis a már szokásosnak mondható és diákok körében nagy népszerűségnek örvendő BOLHAPIAC. Ezen a piacon a gyerekek kapnak lehetőséget arra, hogy régi tárgyaikat (játékok, könyvek, plüssállatok s ezernyi más apró dolog), eladhassák, és új kincseket szerezhessenek be. Mindeközben észrevétlenül a pénzgazdálkodás alapjait is elsajátíthatják (eladás, megvétel, komoly alkudozás…).

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Nagy Háborút Megtanulni Vágyó, Várkert Bazárba Tévedő Diákok és Szülők!

Balázs József beszámolója: „Az iskola 7.b osztálya 2019. november 22-én a Várkert Bazárban tartott rendkívüli történelem órát. Az óra célja az első világháborús témakörbe való bevezetés volt, így a diákok tanórán kívül ismerkedhettek meg a Nagy Háború történetével, a háború uraival és annak következményeivel. A múzeumlátogatás egy programsorozat része, melynek során a hetedik-nyolcadik évfolyam minden tanulója eljut az első világháborús kiállításra és a Terror Háza Múzeumba.”

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Versenyeredményeket Váró, November Végére Készülő Diákok és Szülők,

Íme, egy újabb versenybeszámoló Szerecz Ágnes tanítónő tollából!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Képzőművészetért Rajongó, Élénk Fantáziával Megáldott Diákok és Szülők,

Részlet következik Hlavacska Orsolya tanítónő beszámolójából, melyet a Lukács János Képzőművészeti Emlékversenyről írt: „Házi rajzpályázatot hirdettünk az őszi időszakra, mely témájában kapcsolódott iskolánk névadójához, Sashegyi Sándorhoz, és iskolánk címeréhez… Témája: Mesebeli, képzeletbeli sárkányok vizuális megjelenítése, vagy Szent Mihályhoz, Szent Györgyhöz kapcsolódó legendák, bármely nép meséjéhez, hagyományához kapcsolódó illusztráció, vagy annak vizuális továbbgondolása… 1. osztálytól egészen a 11. osztályig érkeztek be pályamunkák. Nagy örömünkre ez a téma nemcsak a kicsiket, de a felsősöket és a középiskolásokat is megmozgatta. Közel 150 pályamű érkezett különféle technikákkal. A zsűri 57 díjat osztott ki, évfolyamonkénti kategóriákban... Gratulálunk minden díjazott, vagy kiállított munkához, köszönet a felkészítő tanároknak!”

A részletek, a díjazottak névsora és műveik az alábbi képeken megtekinthetők!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Tisztelt Leendő Elsős Szülők!

Szeretném megköszönni a 2019.nov.6-án lezajlott Városi Szülői értekezleten tapasztalt nagyfokú érdeklődést. Alább mellékelem a rendezvényen is bemutatott ppt-t, mely sok hasznos információt tartalmaz.

https://drive.google.com/file/d/1TglG-HPvzvhPBmI4VLneC_ar5jLHnE4G

Kérem a további érdeklődő szülőket, hogy az címen jelezzék, amennyiben induló általános iskolai képzéseink iránt fokozottan érdeklődnek, és fel kívánnak iratkozni az ezzel kapcsolatos hírlevelekre.

Üdvözlettel, Nagy Koppány Lászlóné ig.

Gimnáziumi nyílt napok!

A gimnáziumi nyílt napokra a következő linkek segítségével lehet regisztrálni. Az email címeket nem tároljuk, de technikai okokból szükség van rá, hogy a rendszer automatikus visszajelzést tudjon küldeni illetve szükség esetén értesítést küldjünk az esetleges változásokról.

November 19. (kedd)

November 20. (szerda)


Kedves Bolyai Matematika Csapatverseny Eredményekre Váró Diákok és Szülők,

A 3-8. osztályos tanulók közül összesen 76 gyermek 20 csapatot alkotva vállalkozott arra, hogy 2019. október 11-én felvegye a kesztyűt a Bolyai Matematika Csapatverseny bonyolult feladataival szemben. Ők a következők voltak:

 • SEREGE MARCELL, ALPÁR BENEDEK, RANGA EMÍLIA, BENKÓ BORBÁLA (Csodák)
 • BENKÓ BALÁZS, MARTON MARCELL, SPOLLÁR DÉS, TÓTH AURÉL (Sashegyi sárkányok)
 • DOBOS MÁRTON, DÖTSCH ÁRON, NAGY KADOSA, SEREGE MÁTÉ (Csupafül)
 • DÉR BÁLINT, KOVÁCS NÓRA, MOLNÁR ZÉTÉNY, NAGY BÁLINT (Matek királyok)
 • FEHÉRVÁRI MÁLNA, LŐBMANN BORKA, NÉMETH DOROTTYA, NÉMETH ZSÓFIA (Roxfort varázslói)
 • BAGOLY BOTOND, IMRE GYÖRGY, KOVÁCS ZORA, ÓVÁRY BORBÁLA (Roxfort diákjai)
 • BABOS IRINGÓ, JANICSEK BIANKA, SOMOGYI LILI, SZENDI ISTVÁN LEVENTE (Sasok)
 • KISS DÁVID, HAMVAS BORISZ, HOMONYIK BENJAMIN, URI LÁSZLÓ (Nagy fiúk)
 • BAGOLY BORÓKA, KISS ILONA, RUZSICS EMMA, SZLIMÁK RÉKA (Matekpalacsinta)
 • ÁRVAI DÓRA, KEREKES CSABA, MAKULA NOÉMI, VEINER GÁBOR (Agymenők)
 • TÓTH CS. ÁRON, ÓNODI BALÁZS, BAKA LUCA, KOSZNOVSZKI ÁDÁM (OPKI)
 • CSÉPKE BOLDIZSÁR, DEUTSCH KRISTÓF, KEREKES BARNABÁS, TITTON BENCE (Sanyik)
 • BIRÓ DALMA, KŐRÖSI FANNI, SZAKÁCS DOROTTYA (Okostojglik)
 • FIEDER IMOLA, KISS RÉKA PANNA, RÁDLI VERONIKA (Nekem mindegy)
 • GALAMBOS VIKTOR, SZENTESI ZSOMBOR, TAKÁCS LEVENTE (DzsLVZs)
 • POTECZ ANDRÁS, ROZSNYAI GERGŐ, GOMBOS BARNA, VIDA GELLÉRT (Cheetos)
 • SZABÓ ÁDÁM, SZABÓ DOMONKOS, HEICZINGER ATTILA (Mákvirágok)
 • SZEMÚR EMESE, BALLA CSENGE, PÁLFI NÓRA, SZABÓ FANNI (Négy a köbön)
 • FERENCZ MARCELL, MENCZEL KORNÉL, FIEDER BOLDIZSÁR, FÖVÉNYI MÁRK (Számkivetettek)
 • HORVÁTH BENCE, SZAKÁL ANDRÁS, TÓTH-SZABADOS MÁTÉ, ZSIGRI MÁRTON (IQ4)

Csapataink a következő helyezéseket hozták el: 4., 11., 16., 18., 24., 30., 31.,36., 38., 42., 44., 46., 50., 65., 70., 79., 88., 108., 125. és 128.

Felkészítő tanáraik: HOLOPOVICS LÁSZLÓNÉ KRISZTINA, HLAVACSKA ORSOLYA, MÁRTON ANNAMÁRIA, ORBÁNNÉ JÁVORICS JUDIT, PÁLL JUDIT, PINTYE GABRIELLA és DR. SZERECZNÉ NYERGES ÁGNES, KRISZTINA és SZILÁGYI-KARDOS ANDREA.

Minden résztvevőnek és felkészítő tanárnak gratulálunk!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Nagy Háborút Megtanuló, Jó Kiállítást Kereső Diákok és Szülők!

Kapin Györgyné beszámolója: „Az iskola 7.a osztálya az első világháború témakör megtanulása után a Várkert Bazárban tartotta az összefoglaló órát. Fantasztikus tárlatvezetéssel összegeztük a tanultakat, minden információ a helyére került. A témazáró is rendkívüli lesz: interneten a Redmenta segítségével lehet otthonról bizonyítani a megszerzett tudást. A múzeumlátogatás egy programsorozat része, melynek során a hetedik-nyolcadik évfolyam minden tanulója eljut az első világháborús kiállításra a Várkert Bazárba és a Terror Háza Múzeumba.”

HAJRÁ SASHEGYI!!!

#tetrischallenge teljesítve!!!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Diákok és Szülők,

Iskolánk 2019. október 21-én emlékezett meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról egy zenés színdarab keretében. A városi művelődési ház színpadán a gimnázium 9. osztályos tanulói és iskolánk énekkarának tagjai azt mutatták be, hogy az akkori gyermekek hogyan élhették meg az 1956-ban zajló eseményeket. Köszönjük a műsorban szereplő diákoknak és az énekkarnak a színvonalas előadást, valamint Márton Annamáriának, Szentmiklóssy-Kovács Zsuzsannának és Horváth Mónikának a felkészítést!

Kedves Őszi Szünetet Váró, Pihenésre Vágyó, Programokat Tervező Diákok és Szülők,

Nagy örömmel hirdetjük, hogy gimnáziumunk dráma szakkörös diákjai ma a „KriMit Tud?” elnevezésű improvizációs versenyen vettek részt. A BENEDEK ESZTER, BECZ DÁNIEL, VÁRKONYI VINCE, VÁRSZEGI KEVIN alkotta csapat a regionális döntő előkelő, 3. helyezését szerezte meg. Alakításáért a zsűri különdíjjal jutalmazta Várszegi Kevint. Ezúton is gratulálunk a csapat minden tagjának és a felkészítő tanáruknak, a fáradhatatlan SZENTMIKLÓSSY-KOVÁCS ZSUZSANNÁNAK!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Gimnáziumi nyílt napok: november 19-20.

Egy teremdíszítés kulisszatitkai

Orsi néni beszámolója: Nagy lelkesedéssel és szeretettel fogtak össze a tanítók-szülők-gyerekek a Sashegyi iskola teremszépség versenyén. Az egyik negyedikes terem a Bölcs Bagoly Varázslóképző Tanoda nevet kapta. A Harry Potter ihlette ötletek bekerültek motivációként az iskolai hétköznapokba, pl. a felelősök a prefektusok, ha valaki helyre tesz egy kallódó ruhadarabot vagy szemetet, az kiszabadít egy manót...

Lelkes, áldozatos dekorációs és közösségépítő munkájukért a családok oklevelet is kaptak.

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Iskolai Hírekre Éhező, Sashegyis Kulisszatitkokra Vágyó, Olvasást Nagyon kedvelő Diákok és Szülők!

FIGYELEM!!! FIGYELEM!!!

Közhírré tétetik, hogy megjelent iskolánk újságjának, a gimnáziumi tanulóink által szerkesztett SaSajtónak első száma. A tartalomból: Mi történt a gólya napon? A matektanárnő is ember? Mit főztek, sütöttek a Sashegyis sátorban Pomáz Napon? A részletekért ne az újságárusoknál keresse, hanem töltse le és nyissa meg! Jó szórakozást kívánunk!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Hétfőt letudó, Keddet váró Diákok és Szülők,

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk 11. osztályából 13 diák jelentkezett OKTV-re hét különböző tantárgyból. Őszi szünet után kerülnek megrendezésre az iskolai fordulók! A jelentkezőknek jó készülést kívánunk, s a többiektől pedig szurkolást buzdítást kérünk!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Extrém Sportért Rajongó, Síelést Kipróbálni Akaró, Havas Tájakra Vágyó Diákok és Szülők!

Makár Gábor tanár úr rendületlen lelkesedéssel és kifogyhatatlan energiával megáldva ismét megszervezi a már hagyománynak számító Családi sítábor-t. Vár minden kedves érdeklődőt nagy-nagy szeretettel! A részletekért az alábbi plakátot érdemes böngészni!

HAJRÁ SASHEGYI!!!

8.b a Holokauszt Emlékközpontban

Ma, 2019. október 2-án a 8. b osztály tömbösített történelemórákon vett részt. A második világháborút ugyanis projektmódszerrel dolgoztuk fel, ennek zárása volt a Holokauszt Emlékközpontban. A múzeum megtekintése után külön foglalkozáson vettünk részt, ahol a diákok ismereteik bővítése mellett embermentőkkel ismerkedhettek meg.

Kapin Györgyné

Kedves Őszi Napsütésnek Örvendő, Játékokban Boldogságot Kereső Diákok és Szülők!

Vidám hangulatban telt a 4. a osztály szeptember végi családi napja kígyózó sorversenyekkel, drámajátékkal. Az összetartozás nemcsak a madzaggal átfűzött élőláncnál érződött. Jó volt látni, hogy olykor a szülők is szívesen bújnak újra gyerekszerepbe. Mindenki részvételét köszöni: Hlavacska Orsi néni, Kovács Ági néni és Hernádi Ibolya néni

HAJRÁ SASHEGYI!!!

Kedves Házi feladatot elkészítő, Tanórákra készülő és Szüneteket élvező Diákok és Szülők,

2019. szeptember 14-én, Pomáz Napon a reggeli nap sugarai a Sashegyi sátrában előkészületet végző tanárokat és diákokat köszöntött. A korai előkészület indokolt is volt, hiszen nagyon sok kürtős kalács tészta kerül bedagasztásra. A tésztákkal teli tálak egész hadával Márton Annamária, Szentmiklóssy-Kovács Zsuzsanna, Varga Dorottya, Schneider Szilvia, Molnár Ildikó és Hortváthné Ádám Erzsébet vette fel a harcot. A hadakozásban sok lelkes tanuló volt segítségükre, aki egymással versengve akartak megsütni minél több és minél finomabb kürtős kalácsot. Mindeközben azokra is gondoltunk, kik nem szeretik az édességet – alig találtunk ilyen embert. Seres János és húga megfőzte a „Sashegyi kedvencé”-re keresztelt étket (fogarasi káposzta), s ha már főztek, úgy gondolták, hogy negyven főre főznek. A két sütő-főző csapat erőfeszítésének jutalma nem maradt el. Mindkét finomságot a zsűri ezüstéremmel, illetve második helyezéssel tüntette ki. Bár a szakácsok és kis kukták számára a legnagyobb dicséret az volt, hogy minden az utolsó szál káposztáig, az utolsó morzsa kürtős kalácsig elfogyott.

S a nagy sütés-főzés közepette az alsós tanítónők, Országné Vajda Ágnes, Görgös Orsolya, Páll Judit, Kovács Ágnes, Holopovics Lászlóné Krisztina, különböző feladatokkal (címerfestés, puzzle, sárkánykészítés) várták a gyermekeket. Ezalatt a Sashegyi sátra előtt a bátor vállalkozók célba dobhattak, sütőkesztyűvel bonthattak ki cukorkát, s egy fotó erejéig sárkánnyá is változhattak.

Egyszóval mondva fergeteges, már-már a klasszikus időket megidéző bazári hangulatot teremtettek az ott lévők és az oda látogató kíváncsi vendégek.

Köszönjük azoknak a szülőknek, kik segítettek segédkeztek ennek a hangulatnak a megteremtésében.

Képeket itt lehet nézegetni:

HAJRÁ SASHEGYI

Évnyitó

2019.szeptember 2. 8 óra

Szeretettel várunk mindenkit!

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a pótvizsgák időpontja 2019. augusztus 27. (kedd) 8 óra. Kérjük, hogy a vizsga előtti egyeztetés, korrepetálás érdekében gyermekük 2019. augusztus 22-én (csütörtök) 11 órakor jelenjen meg az iskolában.

A tanulók vizsgán való megjelenéséről gondoskodni szíveskedjenek, valamint kérjük, hogy gyermeke év végi bizonyítványát hozza magával.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Sárkányok és ünnep a Sashegyiben

Nem, ne gondoljanak, kedves olvasók, afféle sötét nadrágos és szoknyás, fehér inges és blúzos iskolai ünnepségre, szó sincs erről! Mi most saját magunkat ünnepeljük, persze a magunk módján. Hogyan szoktuk ezt csinálni? Hát úgy, hogy lehetőleg minél nagyobb felfordulást idézzünk elő, amitől alapesetben égnek állna a hajam – már ha lenne ilyen haszontalanság a fejemen –, de most ez valahogy senkit sem zavar, sőt!

Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát ebben a forgatagban, vagy éppen megtalálja a kedvére való mulatságot. Még valamikor reggel kezdődött az egész azzal, hogy valahány száz kisebb-nagyobb gyermek lefutotta a nálunk sulikörnek nevezett távot, vagyis lóhalálában megkerülte az iskolát és a kastélyt, amiért nyugodtan kaphattak volna egy-egy ötöst tesiből, ha le nem zártuk volna időközben a jegyeket… Sebaj!

Azóta meg? Teszek egy tétova kísérletet arra, hogy felsoroljam, mit is látok, ha erre vagy arra, esetleg amarra, fölfelé vagy lefelé, befelé vagy kifelé, balra avagy jobbra, előre vagy hátra, szóval akármerre nézek és megyek. Először is mindenfelé gyermeket, aprókat, nagyokat és óriásikat látok, de ezt már megszoktam. Ami új a számomra, az a rengeteg sárkány. Akár sárkányinváziónak is nevezhetném a jelenséget, annyian vannak, s csodás lényük sokféle formában jelenik meg a gyanútlan nézelődő előtt. Vannak itt, kérem, kúszó- és repülő sárkányok, sárkánylábakon sárkányálarcban sárkánytojást cipelő tiszteletbeli kissárkányok, sárkányvárat építő ügyeskedők és sárkánybombákat hajigáló harcosok, sárkánykölykökre vadászó és sárkánykvíz-kérdésekre felelni próbáló, sárkánycímert kirakosgató vállalkozó szelleműek, és íme, itt dolgozik a sárkányság fotósa is! Aki akarja, sárkánybőrbe bújva fényképezi le őt a mester!

Hogy miért pont a sárkányok teszik tiszteletüket nálunk? Gyanítom, ennek régi-új címerünk az oka. Így köszönik meg, hogy a feledés homályából előbukkanva ismét jelen lehetnek mindennapi életünkben. Szervusztok, sárkányok!

Ám azt ne higgye valaki, hogy vége a felsorolásnak! Hiszen van élet a sárkányokon kívül, illetve mellettük is. Óriási csúszda, akadálypálya, vándormászás a köteleken, egyáltalán nem könnyű logikai és ügyességi játékok, fejtörők, az egészséges életmódot népszerűsítő plakátkészítési verseny (angolul!), sakkszoba, teaház és persze János bácsi és konyhaművész csapata várja a megéhező-megszomjazó kicsi és nagy versenyzőket. Nincs belőlük hiány, annyit nyugodtan mondhatok!

S el ne felejtsem, rögtön kezdődik a kirándulási videópályázat kisfilmjeinek vetítése és a Föld-napi fotópályázat eredményhirdetése is valahol az emeleten, már csak el kell vergődnöm oda. A hírek szerint egy csokoládéból készült, tehát igazi fényképezőgép a fődíj. Erre még én is kíváncsi vagyok!

Persze zúg már a fejem, harmonikáznak a lábaim, s időnként halvány köd úszik el a szemem előtt. Nem baj, nem erre fogok emlékezni. Inkább emlékszem majd a csillogó szemű, ügyes és bátor sárkányokra, akik, nagyon remélem, azok maradnak felnőttkorukban is.

Mécs Gábor, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár

Juhász Kevin, a pályázat nyertese a fődíjjal, egy csokoládé-fényképezőgéppel.

Határtalanul Erdélyben

A Sashegyi Sándor Ált. Iskola hetedik évfolyama egy nagyszerű kirándulás keretében Erdélybe látogatott el június 4-8. között. A fő úti célunk Hargita megye volt, de emellett alkalmunk nyílt megismerkedni a nagyváradi székesegyházzal is. A gyerekek az utazást megelőző hetekben előkészítő órákon vettek részt, amelyeken a látnivalók történelmével, népességével, föld- és néprajzával foglalkoztak. Szállásunk a festői szépségű Szentegyházán és Balavásáron volt.

Az első napot a só vidéken töltöttük. Jártunk Szovátán és körbe sétáltuk a Medve-tavat. Megtanultuk a tó keletkezésének okát és idejét és az is kiderült, hogy miért egy medvéről kapta a nevét. Sétáltunk a só szorosban, ahol még a pocsolyának is sós íze van. Ezután a mélyben találtuk magunkat a hatalmas sóbányák gyönyörű termeiben. A szállásunk felé Korondon álltunk meg, hogy az út menti árusok portékáival megajándékozzuk magunkat.

Másnap a méltán gyönyörű Székelyvarságra vezetett utunk, ahol a fátyol vízesés alatt készítettünk fotókat, megismerkedtünk a zsindelykészítéssel és ellátogattunk egy 200 éves vízi malomba is. A helyi iskolások tánc-csoportja néptánc bemutatóval kedveskedett nekünk. Tiszteletünket tettük Orbán Balázs sírjánál és belekóstoltunk a borvízkút szénsavas vizébe is.

A Madarasi-Hargitára már traktoron indultunk el, majd gyalog fejeztük be túránkat az 1801 méteres csúcsra. Szalagot tűztünk és elénekeltük a himnuszt a kopjafák között.

A nap végén, Székelyudvarhelyen sétáltunk és megnéztük a szoborparkot.

Az utolsó napon Segesvárra látogattunk el, ahol megtapasztaltuk, hogy az iskolába vezető diáklépcső 178 foka bizony embert próbáló. Hazafelé még egy utolsó fotószünetet tartottunk a Királyhágón visszatekintve az elmúlt napok varázslatos helyszínjeire.

Makár Gábor, testnevelő

2019, 8.b osztály

Ballagás a Sashegyiben

A 2018/2019-es tanév végén két nyolcadikos osztály ballagott intézményünkben. Mindig nagy izgalom előzi meg a készülődést, mind a diákok, a tanárok, szülők részéről egyaránt. Ez most sem volt másképp. Gyönyörű napsütés közepette ünnepeltük együtt, hogy idáig eljutottunk, hogy ezt a 8 évet együtt töltöttük jóban-rosszban, egymást támogatva. Az együtt töltött időre a jó hangulat, a támogatói közeg és a családias légkör volt jellemző, melyet a gyerekek nagyon élveztek. Mindig számíthattak ránk pedagógusokra, olykor még a legapróbb titkaikba is beavattak minket. Mindig is nagy bizalom övezte a diákokkal való kapcsolatainkat, amire büszkék vagyunk. Örülünk itt maradó diákjainknak, érezzék jól magukat a gimnáziumi képzés során! Akik pedig más iskolában folytatják tanulmányaikat, jó szerencsét kívánunk nekik!

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

2019, 12. osztály

2019, 8.a osztály

Idegen nyelvi mérési eredmények (2019)

Tovább az eredményekhez...

Keresd a szépet!

Nézegesd a diákönkormányzat Keresd a szépet! c. fotópályázatára érkezett, a zsűri által legjobbnak ítélt képeket:

Országos angol nyelvi verseny megyei fordulóján EKE VIKTORIA 7.a. osztályos tanulónk 3. helyezést ért el. Pontszámai alapján esélyes a részvételre az országos fordulón.

Gratulálunk a teljesítményéhez!

Felkészítő tanára: Rácz Istvánné Melinda

Elsős osztálynévsorok: 2019/2020. tanév

1.a - Páll Judit, Gálity Vojiszlávné Marika

1.b - Borbély Anikó, Pintye Gabriella

2019 - KIFIR egyeztetett felvételi jegyzék

hivatalos végeredmény (a felvételt nyertek listája)


Tanulmányi terület kódja: 001, Emelt szintű angol

 1.  72466448721
 2.  72465204884
 3.  72456254724
 4.  72466438832
 5.  72466427249
 6.  72465204042
 7.  72466434065
 8.  72465227815
 9.  72459717679
 10.  72440047254
 11.  72460769177
 12.  72428667633
 13.  72440000795
 14.  72466429421
 15.  72465194287

Tanulmányi terület kódja: 002, Emelt szintű informatika

 1.  72465227154
 2.  72442383819
 3.  72466438340
 4.  72428652327
 5.  72433574858
 6.  72457436383
 7.  72450783904
 8.  72443626312
 9.  72439685003
 10.  72450782943
 11.  72425888739
 12.  72466439464
 13.  72440044637

ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁS

A 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök)
2019. április 12. (péntek)

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, legkésőbb az azt követő tanévben tankötelessé válik.

A szülő köteles tanköteles korú gyermekét a lakhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy választott iskola első évfolyamára beíratni.

A beiratkozás napján az általános iskolában bemutatandó és benyújtandó dokumentumok:

 1. A gyermek nevére kiállított: személyi azonosító
 2. A gyermek nevére kiállított: lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 3. Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás
  • óvodai szakvélemény;
  • járási szakértői bizottság szakértői véleménye;
  • sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleménye.
 4. Nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről
 5. Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Idén először új lehetőségként jelenik meg az online regisztrációs felület:

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

A szülő elektronikus úton beküldheti gyermeke adatait az általános iskolába, ezáltal csökken a személyes ügyintézés ideje a beiratkozás napján.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az online regisztráció nem váltja ki a személyes beiratkozást, az továbbra is kötelező, mivel a hivatalos okmányokon lévő adatok ellenőrzése és a kötelező dokumentumok benyújtása ekkor történik meg.

Várkonyi Vince, iskolánk 10. osztályos tanulója lett az „Év diák költője”

A 16 esztendős múltra visszatekintő Irodalmi Rádió idén is meghirdette az „Év diák írója”, illetve az „Év diák költője” pályázatát. Az országos megmérettetésre gimnáziumunk két tanulója, Gujka Vivien (9. osztály) és Várkonyi Vince (10. osztály) is beküldte néhány írását. Vivi prózája bekerült a legjobb művekből összeállított antológiába, Vince pedig két versével nem csupán a megjelenés jogát vívta ki, de elnyerte a megtisztelő címet is. Iskolánk büszkén mondhatja, hogy az „Év diák költőjét” is tanulói között tudhatja.

Szentmiklóssy-Kovács Zsuzsanna, magyartanár

Újabb Sashegyis érdemek az idei „Tarka-barka daloskönyv” tavaszi tankerületi rajzversenyen

„Ez a kis ceruzás
Vagyok én.
Ceruzám fut a lap
Mezején.”
/Lackfi János: Dorottya rajza/

Az izbégi iskola 9 évvel ezelőtt indítottja útjára ezt a rajzpályázatot a 6-14 éves korosztály számára, melynek célja a zene és a képzőművészet mind harmonikusabb és komplexebb összekapcsolása.

Idén a rajzpályázat különlegessége volt, hogy kortárs költőnk, Lackfi János verseihez készítettek ]illusztrációt a gyerekek, és a díjakat maga a költő adta át a kis diákoknak.

A független zsűri neves alkotó művészekből állt: Deim Balázs fotóművész, Lázár Enikő népzeneoktató, Bagdi Kata iparművész.

A meghirdetett 4 kategóriában összesen körülbelül 35 díjat osztottak ki.

1.-2. osztályos kategóriában:
II.hely: Varga Máté 2.a
III. hely: Duró Kristóf 1.a
Humordíj: Varga Bence 2.b
Humordíj: Vida Ágoston 2.c

3-4. osztályos kategóriában:
Grafika kategóriában:
II. hely:Benkó Balázs 3.c
Festészet kategóriában:
Varga Fruzsina 3.a I. hely
megosztott II. hely: Porosz Mira 3.a
megosztott II. hely: Bagi Vilma 4.b
III. hely: Vörös Veronika 3.a

5-6. osztályos kategóriában:
I. hely: Kocsis Vivien 5.a
Különdíj: Vörös Mátyás 6.a

7-8. osztályos kategóriában:
II. hely: Mogyorósi Gábor 7.a
III. hely: Bacsánszki Levente 8.a

Felkészítő tanáraik: Orbánné Jávorits Judit, Páll Judit, Vágóné Kovács Katalin, Hlavacska Orsolya.

A pedagógiai díjat a tanítványaival elért kiemelkedő eredményekért Hlavacska Orsolya kapta.

Gratulálunk minden díjazottnak, akik ezekkel a szép és különleges alkotásokkal sokaknak élményt szereztek és eredményeikkel gazdagították iskolánk hírnevét a kistérségben!

Hlavacska Orsolya, rajztanár

A márciusi sakkverseny eredménye

I. (17 p.)

Spollár Dés

II. (16 p.)

Nagy Kadosa

III. (15 p.)

Balogh Barnabás

András bácsi

Általános iskolai beiratkozás

Az online beiratkozás felülete ezen a címen elérhető: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap


Felekezeti linkek

Nyílt napok az alsó tagozaton - március 20-21.

Tovább a táblázathoz...

Előzetes felvételi jegyzék - 2019

A februári sakkverseny eredménye

I. (16 p.)

Juhos Huba

II. (15 p.)

Nagy Kadosa
Potecz András

III. (14 p.)

Palik Máté
Molnár Dávid
Spollár Dés

András bácsi

Tisztelt Szülők / Törvényes képviselők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. március 1-től már minden szülő/gondviselő KRÉTA felületén elérhető az E-ügyintézési modul. A tudnivalókat az alábbi linken ismerhetik meg:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17760714

A szülők hozzáférése a modulhoz csak gondviselői KRÉTA jogosultsággal lehetséges.

Digitális Témahét

A 2018/19-as tanévben ismét lesz Digitális Témahét 2019. április 8. és 12. között, amire iskolánk az idén is jelentkezett.

Az idei tanévben kiemelt szerepet kapnak:

 • a multidiszciplináris megközelítés: a matematika, a természet- és mérnöki tudományok, valamint a művészet- és társadalomtudományok együttes megjelenítése;
 • a digitális technológia alkotó használata és az algoritmikus gondolkodás fejlesztése;
 • a kiemelt figyelmet igénylő tanulók fejlesztése és bevonása;
 • a nevelési-oktatási intézmények közötti együttműködés élénkítése;
 • a határon túli magyar pedagógusok és oktatási intézmények bevonása;
 • ebben a tanévben is a digitális gyermekvédelem, a médiatudatosság, a közgyűjtemények digitális tartalmainak nevelésben, oktatásban történő megjelenése.

Az eddigi tapasztalatainkat beépítve tervezzük az idei témahetünk óráit, programjait, feladatait. Lehetőségünk lesz kipróbálni az e-diák szoftvert más évfolyamokon is. Bízom benne, hogy sok pedagógusnak sikerül képet kapnia arról, hogyan használhatja fel a saját óráin a digitális technológiát, és be tudja majd építeni a napi rutinjába is, ezzel gazdagítva módszertani tárházát.

Kapin Györgyné

Iskolakuckó 2019

2019. januárjától elkezdődnek intézményünkben a már hagyományos, iskolakuckós alkalmak. Kéthetente, péntek délutánonként szeretettel várjuk leendő kis elsőseinket,hogy találkozhassunk velük, és megismerhessük őket. Mert nem csak ők kíváncsiak ránk, mi is mindig nagyon izgulunk, hogy vajon hány gyermek szeretne az adott évben sashegyis lenni. Mert sashegyisnek lenni jó! Olyannyira, hogy én például 1990 óta vagyok sashegyis. Ezzel szoktam viccesen köszönteni a gyerekeket. Ez pedig úgy lehet, hogy ide jártam általános iskolába, aztán ide jöttem vissza tanítani is. Tizennégy éve dolgozom itt, és még mindig rajongással tudok beszélni és mesélni az intézményről. Szóval kicsit elfogult vagyok. De ez így rendben is van! Szóval szeretettel várunk minden gyermeket és szülőt az előttünk álló kuckós foglalkozásokra, mindenkinek készülünk elfoglaltsággal.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Igazgatói 5 év mögöttem és 5 év előttem

A Sashegyi Iskola intézményvezetőjeként áprilistól szülési szabadságra mentem családunk új tagjának érkezése okán. Egy gyönyörű, csodaszép időszakon vagyok túl, mert 2019. januárjától újra munkába álltam. Az otthon töltött időszak sok-sok babázással és valódi feltöltődéssel telt. Mindemellett nyomonkövettem az iskola ügyeit, mert tudtam, hogy az idő gyorsan telik, és hamarosan vissza kell térnem. Éppen ezért a tavaly nyáron történt iskolaudvari térkövezésprojektet jómagam szerveztem a tervezéstől kezdve a kivitelezésig. Továbbá a megbízott intézményvezetővel napi egyeztetésben voltunk, mely mind a kettőnknek hasznos volt. Kolléganőm ezt mindenképp segítségként élte meg, én pedig úgy térhettem vissza most januárban, mint aki el sem ment. Az otthon töltött időszak arra is jó volt, hogy végiggondoljam az elmúlt intézményvezetői ciklusom eredményeit, és felkészüljek a következő 5 év terveire. Ugyanis ebben a tanévben jár le az intézményvezetői 5 éves kinevezésem. Még az ősszel lezajlott a következő 5 év időszakára vonatkozó szavazás mind a tantestület, az önkormányzat, a szülői munkaközösség oldaláról egyaránt. Ezúton is szeretném megköszönni mindenki támogatását, mivel egyöntetűen támogatták az újbóli kinevezésemet. Igyekszem a jövőben is rászolgálni a bizalomra. Éppen ezért már most szeretném beharangozni és egyben megköszönni Polgármester Úrnak, hogy a régen is az iskola használatában lévő területet visszakapjuk, amit az iskola tornapályájaként használtunk. Ebben az évben pedig igyekszünk felújítani, és ismét a gyermekek használatába bocsájtani. Szóval mindig van mit tenni a közösségért.

Nagy Koppány Lászlóné, igazgató

Tovább a 2018-as arhívumra...